NKÜ Medya Ödülleri sahibini buldu
ABONE OL
Türkiye'deki tüm üniversite öğrencilerinin katılabildiği internet üzerinden yapılan oylama ile 17 kategoride toplam 85 bin 726 oy ile belirlenen '2. Medya Ödülleri'nin takdim töreni, Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Ödül töreninde birçok ünlü sanatçı, oyuncu ve televizyon programcısı bir araya geldi.

Oyuncu ve Tiyatrocu Arda Esen’in sunuculuğunu yaptığı törende açılış konuşmasını NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptı.

Rektör Şimşek, medyanın bilgilendirme, kültürel devamlılık, toplumsallaştırma, kamuoyu yaratma gibi işlevlerine dikkat çekerek, “Bu anlamda medya, insanların iletişimi açısından önemli bir kurumdur. Toplumumuzun gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli katkılar sağlamaktadır.” diye konuştu.

“Onur Ödülü” ne layık görülen Reha Muhtar, “Namık Kemal Üniversitesi 26 bin öğrencinin olduğu İstanbul’a 1 saat uzaklıkta dev bir eğitim kurumu. Böyle başarılı bir üniversitenin onur ödülüne layık görüldüm. Çok mutluyum. Ödüller yıllara özel veriliyor. Ancak onur ödülleri hayatın uzun yıllarını kapsayan ödüller olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Herkese çok teşekkür ederim.“dedi.

2013 yılının en iyilerinin seçildiği Medya Ödül Töreni’nde Ekin Olcayto’ya “En İyi Ana Haber Spikeri Ödülü” verildi.

“Pırıl pırıl gençler tarafından bu ödüle layık görülmek çok büyük heyecan. “ diyen Olcayto, haber ekibi adına teşekkür etti.

“En İyi Magazin Programı” dalında ödülüne layık görülen Starlife Programı adına ödülü alan Simge Tertemiz, pek çok ödül aldığını her bir ödülün kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, Tekirdağ ve Namık Kemal Üniversitesi’nin beğenisini kazanmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

2013 Medya Ödüllerinde “Halk Müziği En İyi Kadın Yorumcu Ödülü”ne layık görülen Ceylan, “Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesi pırıl pırıl. Böylesine kaliteli bir üniversiteden ödül kazanmak benim için onur verici.” diye konuştu.

Ödülünü alan Ceylan, daha sonra yeni albümünün ilk şarkısını seslendirerek, salondakilere keyifli anlar yaşattı.

Çiğdem Batur ise Namık Kemal Üniversitesi 2013 Medya Ödüllerinde “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde ödül almaya layık görüldü.

“Müzik Topluluğu En İyi Kadın Yorumcu Ödülü”nü almaya hak kazanan Niran Ünsal, ödülü kazanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Yüksek Sadakat grubunu temsilen “En İyi Müzik Grubu” ödülünü alan grubun solisti Selçuk Sami Cingi, “Böyle güzel Yüksek öğrenim kurumu tarafından böyle bir ödüle layık görülmek bizim için onur verici.”diye konuştu.

“Ömür Dediğin” adlı program adına “En İyi Belgesel” kategorisinde ödül alan Zeliha İlhan Doymuş, daha önce Tekirdağ’a gelmemiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Doymuş, “Genç arkadaşlarımın bize verdiği ödüle layık olmaya çalışacağız.” dedi.

“En İyi Üniversite Öğrenci Kampüs Yayın Kuşağı” dalında TRT Kampüs Magazin adlı program ödüle layık görüldü. Ödülü TRT Kampüs Magazin Programı adına alan Serhan Aslan, “Kampüs Magazin programı olarak, pek çok üniversiteye gittik. İzlenimlerimizden yola çıkarak eğitime bakışı ile ön plana çıkmış, açık fikirli Namık Kemal Üniversitesi’nden ödül aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi’nin 2013 yılı Medya Ödülleri programında, ödüle layık görülen medya ve sanat dünyasının bazı isimleri mazaret bildirerek ödül törenine katılamadı.

2013 Yılının Medya Ödülleri anketinde ödüle layık görülen isimler şunlar:

Onur Ödülü
Reha MUHTAR

En İyi Ana Haber Spikeri
Ekin OLCAYTO

En İyi Dizi
Beni Böyle Sev

En İyi Erkek Oyuncu
Alper SALDIRAN

En İyi Kadın Oyuncu
Çiğdem BATUR

En İyi Erkek Şarkıcı
ÇELİK

En İyi Kadın Şarkıcı
Hande YENER

En İyi Müzik Grubu
Yüksek Sadakat

En İyi Spor Spikeri
Ertem ŞENER

En iyi Spor Yorumcusu
Ümit ÖZAT

En İyi Spor Programı
Derin Futbol

En İyi Hafta Sonu Sabah Programı
Kenan ERÇETİNGÖZ’le YÜZ YÜZE

En İyi Gezi Programı
Davetsiz Misafir

En İyi Magazin Programı
Starlife

En İyi Yarışma Programı
Kim Milyoner Olmak İster

En iyi Belgesel
Ömür Dediğin

Müzik Topluluğu En İyi Kadın Yorumcu Ödülü

Niran ÜNSAL

Halk Müziği En İyi Kadın Yorumcu Ödülü
Ceylan

En İyi Üniversite Öğrenci Kampüs Yayın Kuşağı
TRT Kampüs Magazin

En İyi Radyo Programı
Serdar Yayında

Teşekkür Ödülü
Tayyar IŞIKSAÇAN