11 Mayýs reyting sonuçlarý: Camdaki Kýz, Gülcemal, Yüz Yýllýk Mucize reyting sýralamasý
ABONE OL

11 Mayýs 2023 Perþembe reyting sonuçlarý belli oldu. Dün akþam televizyonlarda; Gelsin Hayat Bildiði Gibi, Camdaki Kýz, Aldatmak, Yüz Yýllýk Mucize, Al Sancak, Gülcemal ve Survivor 2023 ekrana geldi. Reyting sonuçlarý, günlük olarak yayýnlanan dizi ve programlarýn izlenme oranlarýna göre sýralanýyor. Peki Perþembe akþamý en çok ne izlendi? Ýþte 11 Mayýs reyting sonuçlarý

11 MAYIS 2023 REYTÝNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

11 Mayýs tarihinde yayýnlanan programlarýn reyting sonuçlarý açýklandý.

Total'de 1. sýrada Kanal D'de izleyici ile buluþan "Camdaki Kýz", 2. sýrada ATV'de ekranlara gelen "Aldatmak", 3. sýrada ise "ATV Ana Haber" programý yer aldý.

AB'de 1. sýrada "Camdaki Kýz", 2. sýrada "Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber", 3. sýrada ise "Aldatmak" yer aldý.

REYTÝNG NEDÝR?

Televizyon yayýncýlýðýn vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize Ýngilizceden geçmiþ bir sözcüktür. Kelime anlamý olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla iliþkilendirilen reyting; izleniþ durumu, izlence anlamlarýna da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasýyla reytingin bir diðer tanýmý; "herhangi bir televizyon kanalýnýn izlenme oranýnýn tamamý" þeklindedir. Z kanalýnda yayýnlanan A programýnýn izlenme payýnýn yüzdesi o programýn ve kanalýn reytingini belirler.

Ýzleyici Oraný (reyting) ortalama izlenme oranýdýr. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düþen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. Ýzlenme Payý, bir kanalýn belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almýþ olduðu payý gösterir.