15 Aðustos reyting sonuçlarý açýklandý! MasterChef, Ana Haber, Dönence reyting sýralamasý
ABONE OL

15 Aðustos 2023 Salý reyting sonuçlarý belli oldu. Dün akþam televizyonlarda; Avanak Abdi, Dönence, Kim Milyoner Olmak Ýster, Kuþatma: Niþancýnýn Gözü, Sen Türkülerini Söyle, Recep Ývedik 2 ve MasterChef Türkiye All Star ekrana geldi. Reyting sonuçlarý, günlük olarak yayýnlanan dizi ve programlarýn izlenme oranlarýna göre sýralanýyor. Peki Salý akþamý en çok ne izlendi? Ýþte 15 Aðustos reyting sonuçlarý

15 AÐUSTOS 2023 REYTÝNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

15 Aðustos tarihinde yayýnlanan programlarýn reyting sonuçlarý açýklandý.

Total'de 1.sýrada TV8'de izleyiciyle buluþan "Masterchef Türkiye All Star", 2. sýrada Kanal D'de yayýnlanan Dönence dizisi, 3.sýrada ise "Fox Ana Haber" yer aldý.

TOTAL ÝLK 10 PROGRAM

AB'de ise 1.sýrada "Masterchef Türkiye All Star", 2. sýrada "Fox Ana Haber", 3.sýrada Aþk-ý Memnu (tekrar bölümü) yer aldý.

AB ÝLK 10 PROGRAM

20+ABC1'de ilk sýrada MasterChef, 2. sýrada FOX Ana Haber, 3. sýrada ise Dönence dizisi yer aldý.

20+ABC1 ÝLK 10 PROGRAM

Dönence 6. Bölüm full izle!

REYTÝNG NEDÝR?

Televizyon yayýncýlýðýn vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize Ýngilizceden geçmiþ bir sözcüktür. Kelime anlamý olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla iliþkilendirilen reyting; izleniþ durumu, izlence anlamlarýna da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasýyla reytingin bir diðer tanýmý; "herhangi bir televizyon kanalýnýn izlenme oranýnýn tamamý" þeklindedir. Z kanalýnda yayýnlanan A programýnýn izlenme payýnýn yüzdesi o programýn ve kanalýn reytingini belirler.

Ýzleyici Oraný (reyting) ortalama izlenme oranýdýr. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düþen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. Ýzlenme Payý, bir kanalýn belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almýþ olduðu payý gösterir.