24 TV ekibi Ýran'da! Tahran meydanlarýnda naaþlar dolaþtýrýlmaya baþlandý
ABONE OL

Ýran, Cumhurbaþkaný Reisi'nin öldüðü helikopter kazasýyla sarsýlýrken 24 TV ekibi, geliþmeleri canlý yayýnlarla bölgeden aktarmayý sürdürüyor.

Ýran'da dün baþlayan cenaze törenlerini yakýndan takip eden 24 TV Muhabiri Deniz Zeybek, katýlýmýn yoðun olduðunu belirtti.

TAHRAN MEYDANLARINDA NAAÞLAR DOLAÞTIRILMAYA BAÞLANDI

Cenaze törenlerinin sabahýn erken saatlerinde baþladýðý bilgisini paylaþan Zeybek, naaþlarýn Tahran meydanlarýnda dolaþtýrýldýðýný söyledi.

Cenazeye Türkiye'den pek çok kiþinin de katýldýðýný ifade eden Zeybek, farklý dinlerde törenlerin düzenlendiðini kaydetti.

ÝRAN CUMHURBAÞKANI REÝSÝ'NÝN CENAZE NAMAZINI ÜLKE LÝDERÝ HAMANEY KILDIRDI

Tahran Üniversitesi yerleþkesindeki cenaze namazýný Ýran lideri Ayetullah Ali Hamaney kýldýrdý. Sýnýrlý sayýda kiþinin alýndýðý namaz alanýna girebilmek isteyen binlerce kiþi üniversite kapýsýnda bekledi.

Namaz sonrasý Azadi Meydaný'nda düzenlenecek cenaze merasime katýlmak isteyen yüz binlerce kiþi de üniversitenin yaný baþýndaki Ýnkýlap Meydaný'nda ve bölgeye çýkan yollarda toplandý.

Kalabalýðýn artmasý ve yürümede sýkýntý çýkmasý nedeniyle görevliler, halký Azadi Caddesi'nden törenin yapýlacaðý Azadi Meydaný'na yönlendirdi. Halk, meydana doðru yürüyüþe geçti.

CUMHURBAÞKANI YARDIMCISI YILMAZ VE BAKAN FÝDAN TAHRAN'A GÝTTÝ

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz ve Dýþiþleri Bakaný Fidan, bugün Ýran Cumhurbaþkaný Ayetullah Ýbrahim Reisi ve Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan için düzenlenecek taziye merasimine katýlmak üzere Tahran'a hareket etti. Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz ve Bakan Fidan'ýn saat 11.40'ta uçakla yola çýktýklarý öðrenildi.

Ýran'da 19 Mayýs'ta meydana gelen helikopter kazasýnda Reisi ve Abdullahiyan'ýn da aralarýnda bulunduðu 4 kiþi hayatýný kaybetmiþti. Kazada hayatýný kaybedenler için Tahran'da Ýran Uluslararasý Konferans Merkezi Velencek'te düzenlenecek merasimde taziyeler, Cumhurbaþkanlýðý görevi geçici olarak kendisine tevdi edilen Birinci Yardýmcý Muhammed Muhbir tarafýndan kabul edilecek.