7'li koalisyonda kavga büyüyor! Ekrem Ýmamoðlu ''ölçünü bil'' diyerek çýkýþtý
ABONE OL

Türkiye 14 Mayýs tarihinde büyük bir demokrasi þöleni yaþadý. Mecliste Cumhur Ýttifaký'nýn ezici üstünlüðünü cumhurbaþkanlýðý seçimlerinde Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn birinci bitirmesi takip etti. Türkiye 28 Mayýs'ta ikinci tur seçiminde Cumhurbaþkaný Erdoðan ve 7'li koalisyonun cumhurbaþkaný adayý Kemal Kýlýçdaroðlu arasýnda bir tercih yapacak.

CHP VE DEVA PARTÝSÝ ARASINDA KAVGA

7'li koalisyonun ortaklarýndan DEVA Partili Ýdris Þahin, dün katýldýðý bir canlý yayýnda seçim öncesi anket verilerini ve 14 Mayýs'ta CHP Genel Merkezi'nde yaþananlarý anlatmýþtý. "Hiç bir ankette ilk turda Kemal Bey ilk turda ipi göðüslüyor diye bir sonuç yoktu." diyen Þahin þöyle devam etmiþti:

"Bunu CHP'li dostlarýmýz da biliyor ve Millet Ýttifaký'nýn tüm bileþenlerinin elinde mevcut anketler vardý. Son bir haftalýk özellikle mitinglerden kaynaklý olan havadan etkilenerek sanki ilk turda bu iþ bitecekmiþ gibi bir algý satýn alýndý. Herkesin elindeki somut verilere göre bu ikinci tura kalan bir seçimdi."

Seçim gecesi ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ve ABB Baþkaný Mansur Yavaþ'ýn Anadolu Ajansý'ný hedef alarak yaptýklarý 'kazandýk' açýklamalarýnýn arka planýný anlatan Þahin, "Hemen seçim sonuçlarý açýklanýr açýklanmaz, saat sekiz itibarý ile sonuçlar belliydi." ifadelerini kullanmýþtý.

ÝMAMOÐLU'NDAN 'ÖLÇÜNÜ BÝL' ÇIKIÞI

CHP'li ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu katýldýðý canlý yayýnda Ýdris Þahin'in açýklamalarýna deðindi. Deva Partili Þahin'in yanlýþ konuþtuðunu belirten Ýmamoðlu, "Ne söylediði doðru ne zamaný doðru. 19.40'da ben açýklama yapýyorum. Türkiye gönüllülerinin de ekran önündeydi. Galiba o anda oturup eski anketleri karýþtýrýyordu." þeklinde konuþtu.

Þahin'in açýklamalarýna sert sözlerle yüklenen Ýmamoðlu þöyle devam etti:

"Ne söylediði doðru, ne zamaný doðru, ne ittifaklýða uyar, ne takýmdaþlýða uyar. Önce bunlarý ölçsün biçsin, öyle konuþsun."