8 Mart reyting sonuçlarý açýklandý! O Kýz,  Aile, Kuruluþ Osman reyting sýralamasý
ABONE OL

8 Mart 2023 Çarþamba reyting sonuçlarý açýklandý. Dün akþam televizyonlarda; Aile, O Kýz, Kuruluþ Osman, Çöp Adam, Gönül Daðý, Adým Farah ve Survivor 2023 programý ekrana geldi. Reyting sonuçlarý, günlük olarak yayýnlanan dizi ve programlarýn izlenme oranlarýna göre sýralanýyor. Peki Çarþamba akþamý en çok ne izlendi? Ýþte Çarþamba dizilerinin reyting listesi

8 MART 2023 REYTÝNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

8 Mart tarihinde yayýnlanan programlarýn reyting sonuçlarý açýklandý.

Total'de 1.sýrada Atv'de izleyiciyle buluþan "Kuruluþ Osman", 2. sýrada "Kuruluþ Osman" dizisinin özeti, 3.sýrada "Atv Ana Haber" yer aldý.

AB'de ise 1.sýrada "Kuruluþ Osman", 2.sýrada Fox TV'de yayýnlanan "Adým Farah", 3.sýrada "Selçuk Tepeli Ýle Fox Ana Haber" yer aldý.

REYTÝNG NEDÝR?

Televizyon yayýncýlýðýn vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize Ýngilizceden geçmiþ bir sözcüktür. Kelime anlamý olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla iliþkilendirilen reyting; izleniþ durumu, izlence anlamlarýna da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasýyla reytingin bir diðer tanýmý; "herhangi bir televizyon kanalýnýn izlenme oranýnýn tamamý" þeklindedir. Z kanalýnda yayýnlanan A programýnýn izlenme payýnýn yüzdesi o programýn ve kanalýn reytingini belirler.

Kuruluþ Osman 117. bölüm izle kesintisiz!