Abdulkadir Selvi, IŞİD'le takas iddiasına açıklık getirdi
ABONE OL

İşte Abdulkadir Selvi'nin açıklamalarından satır başları:

yirmidorthaber.com

'VELEV Kİ TAKAS OLSUN'
 
Sayın Cumhurbaşkanı Amerika'ya giderken 49 insanımızın kurtarılmasının ne kadar önemli olduğunu belirtirken 'Velev ki takas olsun' dedi ben de her Ankara gazetecisi gibi bunun peşine düştüm. Tabi burada birbirine son derece entegre bir çalışma yürütülüyor. Bunun bölgesel ayağı var, güvenlik boyutu var bir de ABD'nin IŞİD'e operasyon yapma sürecinde konjönktür'ün getirdikleri var. Türkiye'nin IŞİD konusunda izlediği doğru politikaların sonuçları ve Türkiye'nin IŞİD'e karşı kurulan koalisyonda yer almaması var. Bunlar sonuç almada birbirini tamamlayan unsurlar. 
 
 
REHİNELERİMİZİN KURTARILMASI İÇİN GEREKEN YAPILMIŞ
 
 
Takas konusunda da elbette bir çalışma var ancak o konuda yeterince derinleşemedim. Bu tür operasyonlar gizlilik içinde yürütülen operasyonlar ama hem IŞİD için önemli olan bizim açımızdan da 49 rehinemizin kurtarılması için gerekli olan bir adım atılmış. 
 
 
Ben çok büyük çaplı bir takas olduğu bilgisine ulaşmadım doğrusu ama bir değişiklik yaşanmış. 
 
 
NİĞDE SALDIRISI ZANLISININ TAKAS EDİLDİĞİ İDDİASI
 
 
Burada biraz zarf atıyorlar. 'Bu mu olur, şu mu olur' diye. Bende öyle bir bilgi yok. Tam tersine Niğde Ulukışla'da bizim bir astsubay ve bir polis şehidimiz var ve onlar zaten yargılanıyorlar.. Tutuklular... Onlarla ilgili bir takas'ın olması zaten mümkün değil. 
 
BUNDAN SONRA TÜRKİYE NE YAPAR?
 
 
ABD, (John Kerry'nin son ziyaretinde de belirttiği gibi) Sünni Müslüman devletlerin bu oluşumda yer almasını istiyor. Hatta kara gücü olarak yer alması konusunda da çok arzulu ve istekli çünkü onlar binlerce kilometre öteden savaş uçaklarını ya da füzelerini göndererek IŞİD'i vuracaklar ama kara gücü olarak bu topraklardaki Sünni Araplar, Sünni Türkler, Sünni Kürtler sahada IŞİD ile çarpışsın istiyorlar. Türkiye bu konuda çok net. Türkiye, bir kara gücü olmayacağını, operasyonda yer almayacağını ve üslerini kullandırmayacağını net olarak ifade ediyor ama Türkiye IŞİD'le mücadelenin gerekliliğine batıyı ikna etmeye çalışan ülkelerden biriydi. Evet buraya bir müdahale gerekli ama bunu yapacak ülke Türkiye değil. Türkiye komşu ülke ve burada çok ağır bedeller ödüyor. Dünyanın hiçbir ülkesine 24 saat içerisinde 130 bin insan sığınmaz. Türkiye zaten elini değil, gövdesini taşın altına koymuş. Bizden yardım bekleyenlerin tam tersine bize yardım etmeleri gerekiyor.