8 Mayýs Pazar gününden itibaren Özgenur Reyhan Güler'in sunumuyla tarihe dair tüm bilinmeyenler bu programda açýða çýkýyor.
Özgenur Reyhan Güler'in sunumuyla tarihe dair büyük meseleleri açýða çýkarýrken, bir yandan da bilinmeyen ayrýntýlar tartýþýlýyor.
"An ve Zaman"da bu hafta "Osmanlý'dan Günümüze Mutfak Kültürü" nün tarihi konuþuluyor.
· Osmanlý sarayý ve sosyal hayatýnda yeme içme kültürü nasýldý?
· Sofra adabý ve misafir aðýrlama kurallarý neydi?
· Hangi padiþah nasýl beslenmeyi tercih ederdi?
Tabaklar ve sunumlar nasýl ve kimler tarafýndan seçilirdi?
Osmanlý'da yeme içme kültüründen mutfak kültürünün antropolojisine dair tüm bilinmeyenleri, Yazar Mehmet Mazak ve Gastronomist, Araþtýrmacý, Yazar Nilgün Tatlý'nýn katýlýmlarýyla bu hafta An ve Zaman'da konuþuyoruz.
"An ve Zaman" Özgenur Reyhan Güler'in moderatörlüðünde; birbirinden deðerli konuklarýnýn katýlýmýyla 8 Mayýs Pazar gününden itibaren her Pazar, saat 21.15'te 24 TV'de.
Akademisyen ve Yazar Özgenur Reyhan Güler, kültür ve iletiþim bilimleri, halkla iliþkiler alanýnda uzmanlaþtý. Doktora eðitiminde ise halkla iliþkiler ve kültürlerarasý iletiþim ve göç alanýna yoðunlaþan Özgenur Reyhan Güler; Ýstanbul ölçeðinde ve yurtdýþýnda uluslararasý ve kültürel organizasyonlar yürüttü.
30'u aþkýn ülkeye seyahat etti ve kültürel gözlemlerde bulundu. 2013 yýlýndan bu yana öðretim üyeliði yapmaktadýr.2018-2019 ve 2019-2020 akademik yýllarýnda üniversite bünyesinde "Yýlýn En Ýyi Akademisyen" ödüllerini almýþtýr.
YÖK bünyesinde Kamu Diplomasisi Kültürel Diplomasi Komisyonlarý Üyesi, ÝBB Göç Politikalarý Komisyonu Üyesi, Kentsel Geliþim ve Sosyal Araþtýrmalar Derneði Baþkan Yardýmcýsý, Fütüristler Derneði, Fütürizm Eðitim Programlarý Grubu üyesidir.
Mayýs 2022 itibariyle 24 TV ailesine katýlan Özgenur Reyhan Güler "An ve Zaman" programý moderatörlüðünü üstlenmiþtir.