Anadolu Ajansý'na algý operasyonu baþlatmýþlardý! CHP'nin ajansý Anka'da sistem çöktü!
ABONE OL

Türkiye'de sandýða giden milyonlar seçim sonuçlarýna kilitlendi. Türk Türkiye'yi 5 yýl boyunca yönetecek Cumhurbaþkaný ve milletvekilinin kimler olacaðýný merak ediyor. Türkiye'nin sonuçlarýný merak ettiði seçimlerde CHP'ye yakýnlýðýyla bilinen Anka Haber Ajansý ve CHP'nin sitesinin çöktüðü ortaya çýktý.

ANKA ÇÖKTÜ

Her seçimde, 'Anadolu Ajansý veri akýþýný durdurdu' diye algý operasyonuna kalkýþan ve 14 Mayýs seçim sonuçlarýný CHP ajansý gibi hareket eden Anka'dan takip eden muhalif medya, sonuçlarda çok geride kaldý. Anadolu Ajansý'nýn Türkiye genelinde yüzde 21,3'ün üzerinde sonuç açýkladýðý dakikalarda Anka sadece yüzde 4,8 oranýnda sandýktan sonuç açýklayabildi.

Öte yandan CHP ajansý Anka'nýn internet sitesinin ise çöktüðü bilgisine ulaþýldý. Anka'nýn sitesine girmek isteyen vatandaþlar 'The service unavailable' notuyla karþýlaþtý.

CHP'NÝN SÝSTEMÝ DE ÇÖKTÜ

Anka'dan sonra CHP'nin seçim sonuçlarýný yayýnladýðý site olan sts.chp.org.tr'nin de çöktüðü görüldü. Sitede veri akýþýnýn olmadýðý, "Bu servis ilerleyen saatlerde devreye girecektir" notunun yazýldýðý tespit edildi.

  • anka
  • anadolu ajansý
  • seçim 2023