Astana'da ''Erdoðan-Esed'' beklentisi! Fadime Özkan aktardý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi için geldiði Kazakistan'ýn baþkenti Astana'daki temaslarý kapsamýnda, Rusya Devlet Baþkaný Putin ile bir araya geldi.

Kritik görüþmeyi Astana'dan takip eden Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Fadime Özkan, 24 TV'ye önemli deðerlendirmelerde bulundu.

"NÜKLEER TESÝSLER VE SURÝYE MESELESÝ GÖRÜÞÜLDÜ"

Görüþmede Akkuyu nükleer tesisleri ve Sinop'ta kurulacak yeni tesisin görüþüldüðünü belirten Özkan, "Ayrýca Suriye konusunu da birlikte konuþtuklarýný düþünüyorum. Yani iki devletin kendi çýkarlarýný ortak noktada buluþturmak için görüþecekleri konular bunlar" dedi.

ASTANA'DA "ERDOÐAN-ESED" BEKLENTÝSÝ!

Türkiye ile Suriye normalleþmesine deðinen Özkan, "Türkiye'deki Suriyeli misafirlerin tekrar ülkelerine gönderilmeleri için Suriye rejimiyle de mutlaka ortak noktada buluþulmasý gerekiyor. Putin ve Erdoðan görüþmesinde þahsen beklediðim þey; Esed ve Sayýn Cumhurbaþkaný ayaküstü de olsa burada karþýlaþýrlar mý, görüþürler mi? Bu bir beklenti tabii. Çünkü Rusya'da Suriye'de olan bir ülke ve bugüne kadar tüm görüþmeler biraz da Rusya üzerinden yapýldý" ifadelerini kullandý.