Baþkan Erdoðan 13 yýl önce yine uyarmýþtý! Nuh Albayrak'tan dikkat çeken detay
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacýlýk ve Uzay Sanayii Fuarý Programý'nda önemli açýklamalarda bulundu. TUSAÞ'a yönelik terör saldýrýsý hakkýnda konuþan Cumhurbaþkaný Erdoðan, teröre karþý mücadelede geri adým atmayacaklarýný belirterek medyanýn terör konusundaki tutumuna tepki gösterdi. Star Gazetesi (GYY) Nuh Albayrak da Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 13 yýl önce 20 Ekim 2011'de yine medyayý terör olaylarý konusundaki tutumu hakkýnda uyardýðýný hatýrlattý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 2011'de medya yönetici ve patronlarýyla bir araya geldiði toplantýda Aydýn doðan ile gerçekleþtirdiði diyalogdan bir kare.

"ÜLKEMÝZDE KÝMÝ ÇEVRELER BÝLEREK YA DA BÝLMEYEREK TERÖRÜN BU HEDEFÝNE ULAÞMASINA ARACILIK YAPMAKTADIR"

Sosyal medya mecralarýnýn terörün eksik kalan yanlarýný tamamladýðýný söyleyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Burada bir üzüntümü de ifade etmek durumundayým. Terörün gayesi sadece kan dökmek, masumlarý katletmek deðildir. Terörün asýl amacý toplumda korku ortamý oluþturmaktýr. Ülkemizde kimi çevreler bilerek ya da bilmeyerek terörün bu hedefine ulaþmasýna aracýlýk yapmaktadýr. Hiçbir otokontrolün, denetimin olmadýðý sosyal medya mecralarýný bir tarafa býrakýyorum. Çünkü orasý söz konusu Türkiye olduðunda terör eyleminin eksik kalan yanlarýný tamamlayan operasyon aygýtýna dönüþmüþ durumda. Artýk onlardan tutarlý, ahlaklý, ilkeli bir duruþ beklemiyoruz." dedi.

"MEDYAMIZ ÇOK KÖTÜ SINAV VERÝYOR"

Terör hadislerine medyanýn sorumlu yayýn yapmadýðýný eleþtiren Erdoðan, "Bizi asýl üzen böyle meselelerde çok daha sorumlu yayýn yapmasýný beklediðimiz kendi yazýlý ve görsel medyamýzdýr. Medyamýz bu tür hadiselerde çok kötü sýnav veriyor. Hepimizi yaralayan menfur cinayetlerde sergilenen sorumsuzluðun bir benzerinin, TUSAÞ'taki terör eyleminde de tekrarlandýðýný görüyoruz. Bunun kabul edilebilir, mazur ve makul görülebilir hiçbir yaný yoktur. Milletin, memleketin, devletimizin güzide kurumlarýnýn, hak ve çýkarlarýnýn reyting yarýþlarýna feda edilmemesi gerekiyor. Görüntüleri filtresiz bir þekilde milletin huzuruna boca edenler ne kadar büyük yanlýþýn içindeyse, bu görüntüleri servis edenler de devletimizin ve kurumlarýmýzýn güvenliðine telafisi zor zararlar vermektedir. Bundan sonra bu tür sorumsuzluklarýn üzerine daha kararlý gideceðiz. Medyamýzdan ve siyasetçilerimizden, teröre karþý yürütülen mücadelenin topyekün ve çok boyutlu bir mücadele olduðunu her zaman göz önünde bulundurarak hareket etmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandý.

STAR GAZETESÝ GYY ALBAYRAK: SAYIN ERDOÐAN UYARISINI YILLARDIR TEKRARLIYOR

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn bu açýklamalarýna iliþkin deðerlendirmelerde bulunan Star Gazetesi Genel Yayýn Yönetmeni(GYY) Nuh Albayrak, Erdoðan'ýn 2011 yýlýnda da terör olaylarý konusunda yine medyayý sorumsuz davrandýðýný için uyardýðýný hatýrlattý.

2011 yýlýnda Cumhurbaþkaný Erdoðan ile medya yöneticilerinin bir araya geldiði toplantýya dikkat çeken Star Gazetesi GYY Albayrak, "Meslek hayatým boyunca "Bu yayýn tarzý, terörü besliyor" diye yýrtýndým. Býrakýn terörü, bu tiraj manyaklarý "Kýrýk karne intihar ettirdi" baþlýklarýyla kaç tane çocuðumuzu intihar ettirdi. Sayýn Erdoðan bugün yaptýðý "Memleketin çýkarlarý reyting uðruna feda edilemez" uyarýsýný yýllardýr tekrarlýyor ama kimin umurunda... Tesadüfe bakýn ki, bu iki kare de tam 13 yýl önce; 20 Ekim 2011 günü yapýlan ayný uyarýya ait. Baþbakan Erdoðan bütün gazete ve televizyonlarýn yayýn yönetmenlerinin yaný sýra patronlarýný da Dolmabahçe Çalýþma Ofisi'ne davet etmiþ ve þekilde görüldüðü gibi net biçimde uyarmýþtý. Hatta Aydýn Doðan hemen yöneticilerini satmýþ "Efendim, ben gazetecilikten anlamam; hepsini bunlar yapýyor" demiþti!" dedi.

Star Gazetesi

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • medya
  • nuh albayarak