Ümit Özdað ve partisinin þu yaptýklarýna bakýn! Böylesi Adolf Hitler'in bile aklýna gelmezdi
ABONE OL

Türkiye büyük depremin yaralarýný sararken Ümit Özdað da acý üzerinden rant yapmaya devam etti. Türkiye tek yürek olup 'asrýn felaketi' olarak nitelendiren 7,7 ve 7,6 büyüklüðündeki depremin izlerini silmeye devam ediyor. Devlet millet el ele büyük yýkýmýn yaralarýný sararken acý üzerinden rant peþine düþen Ümit Özdað da ýrkçý söylemleriyle gündemde kalmayý sürdürüyor.

ÜMÝT ÖZDAÐ'IN YAPTIÐI IRKÇILIÐIN BÖYLESÝ NE GÖRÜLDÜ NE DUYULDU

Günümüzde ýrkçý açýklamalarýyla bilinen Ümit Özdað, yýllar önce bir televizyon programýnda ýrkçýlýða karþý yaptýðý konuþmasýyla yeniden gündeme geldi. 2012 yýlýnda bir televizyon programýnda konuþan Ümit Özdað, "Bu tür ýrkçýlýklara, o buradan gelmiþtir, bunlar bizim düþmanýmýzdýr þeklinde yaklaþýmlara bir son verin. Bu hiç iyi bir þey deðil. Bu ülkede yaþayan herkes ile kardeþiz biz. Nerden gelirlerse gelsinler." demiþti.

Özdað'ýn yaptýðý ýrkçýlýðýn böylesi daha önce ne duyuldu ne de görüldü. Özdað'ýn büyük depreme iliþkin Suriyeliler hakkýndaki açýklamalarýna Genel Baþkaný olduðu Zafer Partisi de katýldý. Zafer Partisi'nin Bursa Ýl Baþkanlýðý hesabýndan akýllara zarar bir tweet paylaþýldý.

DEPREMÝ BÝLE SURÝYE VATANDAÞLARINA DAYANDIRIRDILAR

Depremi bile Suriye vatandaþlarýna baðlayan Zafer Partisi sosyal medya hesabýndan, "#Kahramanmaraþ Depreminin sebebi, Arap Levhasýnýn, Anadolu'yu itmesidir. Arap Levhasý yaklaþýk 10 Milyon yýldýr Anadolu Levhasýný itiyor. Bir yandan Suriyeli istilacýlar, Bir yandan Arap Levhasý. Maalesef Coðrafya Kaderdir." diye ýrkçý bir paylaþýmda bulunuldu.

Kuruluþ misyonu ýrkçýlýk üzerine olan Zafer Partisi bu tweet ile farklý bir boyut atlayarak ne acý ne de deprem dinledi.

Öyle ki enkaz altýnda 2 çocuðunu arayan Suriyeli Ömer de, afet bölgesine yardým götüren sýradan bir gönüllü gençte bu furyanýn oluþturduðu nefret ortamýndan nasibini aldý.

Önyargýlý zihinlerin siyaset malzemesi haline getirdiði mülteciler kadar mensubu olduklarý ýrkýn adýný taþýyan Arap levhasý bile bu furyanýn kurbaný olarak ýrkçýlýðýn böylesi görülmedi þeklinde tarihe geçti.

Star Gazetesi