Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adı nedir?
ABONE OL

Merhaba Hadi Bilgi Yarışması severler. Bugün yapılacak yarışmadaki ipucu Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adından geliyor.

    Hadi bugün 12:30’da!
    Haftanın ilk gününden günaydın Hadiciler 🌝 Bugünkü ipucumuz Mimar Sinan’dan geliyor. 🤓 Mimar Sinan dünya çapında tanınmış bir mimardır. Peki Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği caminin adı nedir biliyor muyuz? 🙄

Hadi ipucu : Mimar Sinan’ın Ustalık Eseri Camisinin Adı Nedir?

Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii‘dir. Edirne’de bulunur ve 80 yaşında yapmıştır.

Hadi ipucu Cevabı : Edirne Selimiye Camii

Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak bilinen Selimiye Camisi, 2011 yılında UNESCO'nun kültürel eser listesinde yerini almıştır. Mimar Sinan'ın tasarladığı Selimiye Camisi, yapısıyla birçok ilki de içerisinde barındırıyor.

UNESCO'nun 2011'de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor.

Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi'deki Kutb-Minar'dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.