Küçük Prens konusu nedir
ABONE OL

KÜÇÜK PRENS FOX TV’DE

Kung Fu Panda'nın yönetmeni Mark Osborne'un yönetmenliğini yaptığı filmin orijinal seslendirme kadrosunda Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges ve Paul Giamatti gibi ünlü isimler bulunuyor.

2015 yapımı animasyon uyarlaması Küçük Prens, 3 Temmuz Salı saat 20.00’da FOX izleyicisiyle buluştu.

 

Küçük Prens'in konusu nedir?

Küçük Prens kitabı çocukluğumuzdan beri karşımıza çıkıyor ve sürekli Küçük Prens'in konusu nedir? diye merak ediyoruz. Teker teker başlayalım. Küçük Prens kitabı, çocuklar için okutulan ve çocuklara önerilen bir kitaptır. Ancak aslında küçüklerden ziyade büyükler için yazılmış bir çocuk kitabıdır. Kitabın yazarı Antoine de Saint-Exupery'dir. 29 Haziran 1900'de doğan Fransız yazar 31 Temmuz 1944'te yaşamını yitirmiştir. Kitap Fransızca olarak 1943 yılında kaleme alınmıştır.

 

Küçük Prens çocuk kitabı mı?

Küçük Prens'in yazarı Antoine de Saint-Exupery aslında bir pilottur. Küçük Prens kitabında yer verdiği pek çok ayrıntı aslında kendi hayatındaki pek çok şeyin bir izdüşümüdür denilebilir. Çocuk kitabı olarak bilinse de kitap aslında yetişkinler için yazılmıştır. Yani Küçük Prens aslında 'büyükler için yazılmış küçük roman'lardan biridir.

 

Küçük Prens'te ne anlatılır?

Küçük Prens, kendi galaksisinde, kendi dünyasında tek bir gül ile yaşayan bir Küçük Prens'in başka galaksileri gezmek için tek gülünü tek başına bırakıp yolculuk yapmasını anlatır. Ancak bu yolculuk esnasında vurgulamak istediği şey 'büyümek'tir. İnsanların yaş aldıkça, büyüdükçe insani ve temel değerlerden uzaklaşmalarını hatta yozlaşmalarını masum Küçük Prens'in gözlerinden bize aktarır.