Lübnan'da bile provokasyona sarýldýlar... Halk TV muhabiri canlý yayýnda rezil oldu
ABONE OL

CHP'nin kanalý Halk TV, terör devleti Ýsrail'in saldýrýsý altýnda olan Lübnan'daki Türk vatandaþlarýný tahliyesi üzerinden yine provokasyon peþinde koþtu. Kanalýn bölgedeki muhabiri, Türkiye'nin tahliye için Lübnan'a gönderdiði gemilere ilk önce Suriyeliler, Lübnanlýlar ve Filistinlilerin alýndýðý yalanýný ortaya attý.

KENDÝ YALANINI ÇÜRÜTTÜ

Ümit Özdað'ýn da provokasyon malzemesi olarak kullandýðý iddiayý ortaya atan muhabir Gözde Þeker daha sonra Halk TV canlý yayýnýnda 'bölgede karma aileler varmýþ' diyerek gerçeði itiraf etti.

Soykýrýmcý Ýsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldýrýlarýnýn artmasýyla birlikte, Türkiye harekete geçerek Lübnan'daki vatandaþlarýný tahliye etme çalýþmalarýna baþladý.

Dýþiþleri Bakanlýðý tarafýndan yapýlan açýklamada, Türk vatandaþlarýnýn güvenli bölgelere taþýnmasý ve tahliye edilmesi için gemi seferlerinin organize edildiði bildirildi.

FONDAÞ HALK TV'DEN LÜBNAN PROVOKASYONU

Türk vatandaþlarý Lübnan'dan tahliye edilirken CHP'nin kanalý Halk TV ise boþ durmadý.

Sýk sýk yalan haberlerle gündeme gelen kanal Lübnan'daki tahliye operasyonu üzerinden de fitne çýkarmanýn peþine düþtü. Kanalýn bölgeye giden muhabiri Gözde Þeker, X hesabý üzerinden tahliyeler sýrasýnda gemilere alýmda Suriye ve Lübnanlýlara öncelik verildiðini iddia etti.

Söz konusu paylaþýmda "Türk vatandaþlarý gemiye kendilerinden önce Suriye ve Filistinlilerin alýnmasýna tepkili. Hatta 'Burada Türkler azýnlýkta' diyorlar." yalaný ortaya atýldý.

DIÞÝÞLERÝ'NDEN AÇIKLAMA

Dýþiþleri Bakanlýðý kaynaklarý Lübnan'dan Türk vatandaþlarýnýn tahliyesine iliþkin yaptýklarý açýklamada, gemilere biniþlerde yabancý ülke vatandaþlarýna öncelik tanýndýðýna iliþkin haberlerin doðru olmadýðýný belirtti.

Dýþiþleri Bakanlýðý Kaynaklarý, yabancý ülke vatandaþlarýnýn zaten bir Türk vatandaþýnýn yakýný olarak gemilere kabul edildiðinin altý çizilirken, "Bu tip haberler yabancý düþmanlýðýný körüklediði gibi zor þartlarda gerçekleþtirilen bir operasyon sýrasýnda sahada görev yapan kiþilerin iþlerini güçleþtiriyor" ifadelerini kullandý.

DMM'den Özdað'ýn iddiasýna cevap

ÜMÝT ÖZDAÐ PROVOKASYONU PERÇÝNLEDÝ

Halk TV muhabirinin yalanýný alýntýlayan Zafer Partisi Genel Baþkaný Ümit Özdað sosyal medyadaki provokasyonu büyütmeye çalýþtý.

CANLI YAYINDA ÝTÝRAF ETTÝ: KARMA AÝLELER VARMIÞ

Tepkiler üzerinde daha sonradan Halk TV'de Ýsmail Küçükkaya'nýn canlý yayýnýna katýlan muhabir Gözde Þeker gerçeði itiraf etti.

Lübnan'da karma ailelerin çokluðuna dikkat çeken Þeker "Filistinli, Lübnanlý, Suriyeli ile evlenmiþ Türk vatandaþý çok fazla karma aile var" dedi.

Gemiler Türkiye'ye doðru yol çýktý

Türkiye'den tarihi operasyon! Türkler yurda dönüyor

  • Halk TV
  • Lübnan tahliye operasyonu
  • Fondaþ mevzusu