Murat Çiçek: Hesap soracak gazeteciler de var bu ülkede
ABONE OL
 
İşte programdan satır başları:
 
 
HABERİ MUHTEMELEN TÜRKİYE'DEN BİRİLERİ YAZDI
 
 
Ahmet Kekeç: Bu haberi muhtemelen Türkiye'den biri yazıyor. Tıpkı Freedom House raporu gibi. Hacı Bayram Camii IŞİD'e terörist toplayan bir yer gibi gösterilerek Cumhurbaşkanının görüntüleri kullanılıyor. Bir de buna övgüler düzen bir gazeteci var. Aslı Aydıntaşbaş... 
 
 
ASLI AYDINTAŞBAŞ'IN SKANDAL TWEETİ
 
 
Murat Çiçek: Aslı Aydıntaşbaş'ın iki tane tweeti var. Bu haber dün New York Times'ta ilk çıktığında "Bu arkadaşlara göre yedi düvel birleşmiş, bütün dünya işi gücü bırakmış Türkiye'ye algı operasyonu yapıyorlar. Komik" demiş. Abartmış tabi Aslı hanım. Kimse öyle bir şey demiyor. Bu kadar abartı söz konusu değil ama yapılanları da görüyoruz. 
 
Vehamet derecesindeki ikinci tweetinde ise "Bizde gazetecilik kaldı mı? Neden kimse IŞİD'e katılan Türklerle ilgili az önce yolladığım New York Times haberi gibi detaylı bir haber yapmıyor?" diyor. Çırpınıyor tabi.. Laf söylediğimiz zaman da Aslı hanım bozulup, "Linç ediliyorum" diyor. Linç edilmiyorsun, yazdığın bir tweetin, söylediğin bir sözün -bu ülkede daha önce olmasa da- hesabını soracak başka gazeteciler de var. Sen bu tweeti atıyorsan bu o algı operasyonuna destektir. Öyle veya böyle... 
 
 
Haberin içeriğine, servis edilişine dikkat ettiğinizde, provoke edecek ya da o algıyı oluşturacak cümlelerin özenle kullanıldığını görüyorsunuz. 
 
 
ASLI AYDINTAŞBAŞ'IN SÖZÜ KÖTÜ NİYET BARINDIRIYOR
 
 
Ahmet Kekeç: Bu yaklaşımın iki sebebi olabilir. Birincisi cehalet, ikincisi Tıynet. Şimdi bu Aslı hanıma sormak lazım. Hacı Bayram-ı Veli kimdir? Hiç gittin mi? Hacı nedir, Bayram nedir, Veli nedir diye ayrı ayrı sormak lazım hatta. Bu bütünüyle cehaletten kaynaklanan birşey. Tabi içinde biraz kötü niyet de barındırıyor. 
 
İstanbul Fatih'teki Çarşamba'ya gitsen bu türden haberlere konu olabilecek bin tane fotoğraf çekebilirsin. Sanki Türkiye bu örgütün militan kaynağı. ABD'den, İngiltere'den gitmiyor sanki militanlar. Şu anda 6000 tane Avrupalı militanı var bu örgütün.