RTÜK Baþkaný kara propagandayý deþifre etti! BirGün muhabirinden gazetecilik etiðine uymayan hareket
ABONE OL

RTÜK Baþkaný Ebubekir Þahin "Gazetecilik etiði ve evrensel meslek ilkeleriyle baðdaþýyor mu?" sorusuyla devlet kurumlarýný arayarak kendisini akrabasý gibi tanýtan BirGün gazetesi çalýþaný Ýsmail Arý'ya tepki gösterdi.

Þahin, paylaþýmýnda yaptýðý açýklamaya göre Ýsmail Arý, RTÜK'ün yaný sýra baþka devlet kurumlarýný da bilinmeyen numaralardan arayýp Þahin'in eþinin ve ailesinin özel/kiþisel bilgilerini öðrenmeye çalýþtý.

RTÜK Baþkaný Ebubekir Þahin

"KENDÝSÝNÝN AÝLEMÝZÝN AKRABASI OLDUÐUNU SÖYLEDÝ"

Durumu sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmla gündeme getiren Þahin tepkisini þöyle dile getirdi: Gazeteci dostlarýmýza ve basýn meslek örgütlerine basit bir sorum var; Kendisinin gazeteci olduðunu düþünen birinin (Ýsmail Arý) gerek kurumumuzu gerekse baþka devlet kurumlarýný farklý farklý bilinmeyen numaralardan defalarca arayarak "Kendisinin ailemizin akrabasý olduðunu söyleyerek" eþimin ve ailemin özel/kiþisel bilgilerini istemesi, öðrenmeye çalýþmasý gazetecilik etiði ve evrensel meslek ilkeleriyle baðdaþýyor mu?

BÝRGÜN RTÜK BAÞKANI ÞAHÝN'Ý HEDEF ALDI

Bu paylaþýmýndan birkaç saat sonra itibar suikastine devam eden BirGün muhabiri Arý'nýn, Þahin hakkýnda mesnetsiz bir haber yayýnladý.

Ýsmail Arý'nýn yalan haberine tepki gösteren Ebubekir Þahin þu ifadeleri kullandý.

Tebrikler! Ýsmail Arý.

Yalan ve yanlýþ haberlerinden dolayý hakkýnda açýlmýþ pek çok davaya bir yenisini daha ekledin.

Hakkýmdaki sözde haberin yalan, iftira ve dedikodularla dolu.

Mahkemede görüþeceðiz."

Ýsmail Arý

  • Ýsmail Arý
  • Ebubekir Þahin
  • RTÜK