Reisi'nin ölümü sonrasý Ýran'da sular durulmuyor! Hamaney Hanedanlýðý mý geliyor?
ABONE OL
24 TV'de Gazeteci Murat Çiçek'in sunduðu "Açýk Görüþ" programýna katýlan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn eski danýþmanlarýndan Gazeteci Ahmet Tezcan, Ýran'da yaþanan helikopter kazasý hakkýnda önemli bilgiler paylaþtý.

NÜKLEER FÜZE ÜRETTÝN BÝR HELÝKOPTER ÜRETEMEDÝN MÝ?

Cumhurbaþkaný Reisi'nin ölümünün þüphelerle dolu olduðunu belirten Tezcan, "Ýran eski Dýþiþleri Bakaný Amerika'yý suçluyor ama bu suçlama ambargodan dolayý. 'Siz bize ambargo uyguladýnýz, eski helikopterle uçak zorunda kaldýk' falan diye ABD'yi suçluyorlar. Ýyi de Rusya'dan alamýyor musunuz? O kadar nükleer füze üretiyorsun. Þimdiye kadar bir helikopter üretemedin mi?" ifadelerini kullandý.

"ÝRAN'DA 3 TANE ORDU VAR"

Ýran'ý ziyaret etmeden orayý anlayabilmenin çok zor olduðunun altýný çizen Tezcan, "Dýþarýdan Ýran tahlili yapmak hakikaten çok zor. Ýran'daki büyük yabancý yatýrýmcýlardan bir arkadaþým 'burada üç tane ordu var' dedi. Rafsancani'ye (Eski Ýran Cumhurbaþkaný) ait ordu olduðundan bahsetti. Onun finanse ettiði bir ordu." þeklinde konuþtu.

HAMANEY'ÝN OÐLUNUN GÖZÜ REÝSÝ'NÝN KOLTUÐUNDA!

Hamaney'in oðlunun Reisi'nin yerinde gözü olduðunu söyleyen Tezcan sözlerini þu ifadelerle sürdürdü:

Bir Hamaney hanedanlýðý oluþturulmasýndan bahsediliyor. Reisi'nin ölümü Ýsrail'in yaptýðý bir sürpriz mi, onu da bilmiyoruz.

Çok karýþýk bir durum var ortada. Ýran'da her þey serbest. Adam öldürmek bile para karþýlýðýnda serbest kalabileceðiniz mesele ama rejimle alakalý siyasi bir þey yaptýðýnýz zaman sonucu doðrudan idama giden bir þey. Halkýn bu tür meseleleri çok konuþacaðýný düþünmek bence abes.

  • gazeteci ahmet tezcan
  • 24 tv
  • açýk görüþ
  • iran
  • ibrahim reisi
  • Ayetullah hamaney