Sözcü Kalın 24 TV'ye konuştu: PKK uzantılarıyla Türk siyasetini dizayn etme çabası fiyaskoyla sonuçlanmıştır
ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 TV'de seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Oy veren vermeyen herkesin kazandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Bugün hepimiz kazandık. Tayyip Erdoğan'a oy veren vermeyen herkes kazandı. Ben buna inanıyorum. Seçim döneminde gördük. Birtakım küresel vesayetçilerin dışarıya ne tür vaatlerde bulunduğunu, daha iktidara gelmeden Avrupa'ya, Fransa'ya Rusya'ya, Amerika Birleşik Devletleri'ne, Orta Asya'ya Türk dünyasına, Azerbaycan'a ne tür mesajlar verdiğini gördük." dedi.

"PKK UZANTILARIYLA TÜRK SİYASETİNİ DİZAYN ETME ÇABASI FİYASKOYLA SONUÇLANMIŞTIR"

Yurt dışı basının seçim çalışmaları sırasında sergilediği tavıra değinen Kalın, "Yabancı basından Türkiye'yi takip eden gazeteciler, uzmanlar, editörler, ben yıllarca bunlarla konuştum, konuşuyoruz. Hala işimiz gereği de ülkemizi, buranın siyasi gerçeklerini anlatıyoruz. Maalesef Türkiye'yi yine anlamadılar yine anlayamıyorlar. PKK'nın siyasal uzantıları üzerinden Türk siyasetini dizayn etme dönemi, çabası, girişimi tekrar başarısızlıkla, fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Netice vermemiştir, ne biz ne de Türk milleti buna prim vermemiştir.

"BUGÜN HEPİMİZ KAZANDIK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Birlik ve beraberlik içinde ve kardeşlik ruhuyla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kalın, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Seçim sonucu tüm Türkiye'nin kazandığını belirten İbrahim Kalın, "Bugün hepimiz kazandık. Demokrasi ve millet iradesi kazandı. Şimdi birlik ve beraberlik içinde ve kardeşlik ruhuyla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.