Anadolu'dan en iyi ödül
ABONE OL

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Anadolu Medya Ödülleri’ Ankara   Rixos Otel’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu medyasının, Türkiye’nin demokrasisine her zaman sahip çıkmayı başardığını anlattı ve “Özellikle 15 Temmuz akşamında ve daha sonraki süreçte, Türkiye demokrasisine, Türkiye’nin geleceğine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan kararlılığınızla yayınlarınızı sürdürdünüz. Bundan dolayı hepinize bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

MEDYANIN BAĞIMSIZLIĞI

Medyanın tekelleşmesi, bağımsızlığı, milli hassasiyetlerle hareket edebilmesi gibi konuların öteden beri hep üzerinde durduklarını dile getiren Kurtulmuş, bu konular üzerinde Türkiye’de önemli mesafeler alındığını ifade etti. Ardından ödül törenine geçildi. Kurtulmuş, ‘Yılın Genel Yayın Yönetmeni’ dalında ödüle layık görülen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’a ödülünü takdim etti. ‘Yılın Haber Spikeri’ dalında NTV’den Oğuz Haksever, ‘Yılın Haber Sitesi’ dalında İnternethaber sitesi sahibi Adil Özışık, ‘Yılın Medya Kuruluşu’ seçilen TRT adına TRT Genel Müdürü Şenol Göka da ödülünü Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un elinden aldı. Ayrıca törende 15 Temmuz Erol Olçok Ödülü ‘Yılın Gazetecisi’ seçilen Hande Fırat’a, 15 Temmuz Ömer Halisdemir özel ödülleri ise Altaş Tv, Aksu Tv, Kanal 16 ile TV1’e verildi. Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Esra 

Bilgiç ile Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin oyuncusu Oktay Kaynarca da ‘Yılın Dizi Oyuncusu’ ödülüne layık görüldü.