Tunç Soyer'in yalaný deþifre oldu! Tarkan'a ödenen gerçek para ortaya çýktý
ABONE OL

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in yalaný ortaya çýktý.

Tarkan geçen yýl Ýzmir'in düþman iþgalinden kurtuluþunun 100. yýldönümü etkinlikleri kapsamýnda konser verdi. Konser sonrasý Tarkan'a ne kadar ücret ödendiði tartýþma konusu oldu. Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, o süreçte ýsrarla Tarkan'a ne kadar ücret ödendiðini açýklamadý. Tepkilerin giderek büyümesi üzerine Soyer, önce Tarkan'a sadece kaþe ücreti ödendiðini, bu parayý da Mega Star'ýn hayýr kurumlarýna baðýþladýðýný belirtti. Fakat Soyer'in açýklamalarý Ýzmir kamuoyunu tatmin etmedi.

Soyer bu sefer de konser ücretinin bir sponsor tarafýndan karþýlandýðýný, belediyenin kasasýndan bir kuruþ dahi çýkmadýðýný söyledi. Bu sefer de sponsorun kim olduðu merak konusu oldu.

Bilgi Edinme Yasasý kapsamýnda Temiz Ýzmir Derneðine gönderilen yazýda bu konser için 3 milyon 540 bin TL ödendiði belirtildi.

ÇOK DAHA FAZLASI

Sabah'ýn haberine göre, Konserin düzenleneceði bölgeye ödenen paranýn ise bundan kat kat fazla olduðu ortaya çýktý. Tarkan konserinin teknik organizasyonu ve kulis ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý için Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin açtýðý ikinci ihalede bir prodüksiyon þirketine 20 milyon 60 bin TL ödeme yapýldýðý öðrenildi. Kaþe ücreti ve þirkete ödenen para ile birlikte belediye kasasýndan toplam 23 milyon 540 bin lira para çýkmýþ oldu.