Türkiye aleyhinde yayýn yapan radyonun lisansý elinden alýndý!
ABONE OL

RTÜK'ten yapýlan açýklamada, gerçekleþtirilen haftalýk olaðan toplantýda ele alýnan konulardan birinin Açýk Radyo olduðu belirtildi.

Açýk Radyo'nun, Türkiye aleyhindeki yayýnlarý ve sözde soykýrým gibi Ermeni tezlerini savunmasý nedeniyle daha önce program durdurma ve en üst sýnýrdan idari para cezalarýyla gündeme geldiði hatýrlatýlan açýklamada, radyonun en son verilen 5 kez program durdurma müeyyidesine raðmen yayýnlarýna devam ettiðinin tespit edildiði ve en aðýr yaptýrýmýn uygulandýðý aktarýldý.

6112 Sayýlý Radyo ve Televizyonlarýn Kuruluþ ve Yayýn Hizmetleri Hakkýnda Kanun'un 32'nci maddesinin beþinci fýkrasýnda düzenlenen "Programlarýnýn yayýný veya yayýnlarý süreli durdurulan medya hizmet saðlayýcý kuruluþun yaptýrým kararýnýn tebliðine raðmen kararýn gereklerine aykýrý olarak yayýnlarýna devam etmesi halinde yayýn lisansýnýn iptaline karar verilir." hükmünün üst kurul tarafýndan hayata geçirildiði bildirilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Kanun'un 33. maddesindeki 'Üst Kuruldan yayýn lisansý almadan veya yayýnlarý Üst Kurul tarafýndan geçici olarak durdurulmasýna ya da yayýn lisansý iptal edilmesine raðmen yayýn yapan gerçek kiþiler ile tüzel kiþilerin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü, bir yýldan iki yýla kadar hapis ve 1000 günden 5 bin güne kadar adli para cezasý ile cezalandýrýlýr. Tüzel kiþiler hakkýnda ayrýca 5237 sayýlý Türk Ceza Kanunu'nun 60'ýncý maddesindeki güvenlik tedbirleri uygulanýr. Ýzinsiz olarak faaliyetine devam eden yayýn cihaz ve tesisleri Üst Kurulca mühürlenerek kapatýlýr' hükmü gereðince Açýk Radyo'nun yayýn lisansý iptal edilerek yayýnlarýna son vermesi kararlaþtýrýldý."