Adalet Bakanlığı personel alımı
ABONE OL

Adalet Bakanlığı hakim ve savcı sınav giriş belgeleri ‘aday işlemleri sayfası’ üzerinden görüntülenebiliyor. 2019 yılında ise Adalet Bakanlığı'na 7 bin memur alımı yapılacak. dalet Bakanlığı'nın personel ihtiyacını karşılamak üzere 7 bin memur alımında zabıt katibi, şoför, mübaşir ve düz memurluk kadrolarına yönelik alım ilanlarının yayımlanması beklenirken, CTE bünyesine de İnfaz Koruma Memuru (İKM) alımı yapılması beklenmektedir.

HAKİM SAVCI SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

2018-Adalet Bakanlığı Sınavlarının (Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) giriş belgeleri açıklandı. ÖSYM, adayları resmi internet sitesinin yanı sıra Twitter üzerinden de bilgilendirdi. Adalet Bakanlığı hakim ve savcı sınav giriş belgeleri ‘aday işlemleri sayfası’ üzerinden görüntülenebiliyor.

Adalet Bakanlığı'nın yapacağı bin 600 hakim ve savcı alımı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav yapılacak. Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı), 2018 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı-Avukat), 2018 İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-İdari Yargı), 29 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da iki oturumda gerçekleşecek.