Adalet Bakanlığı personel alım başvurusu
ABONE OL

Adaylar sadece tek bir unvan, kadro veya pozisyon için tek bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları/istihdamları yapılmayacaktır. Başvuruların, sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. Mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Sınav başvuruları adalet komisyonu bazında yapılacaktır.
 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM GENEL ŞARTLARI:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 05 Eylül 2016 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans mezunları içinKPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak, (lisans mezunları için 1 Ocak 1981, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvurular 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü başlayıp, 05 Eylül 2016 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Sınav yerleri Bakanlıkça uygun görülen adalet komisyonları olup, sınav giriş belgeleri ilgili adalet komisyonu başkanlıklarından alınacaktır.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan duyuruya göre, adli ve idari yargıda görev yapmak üzere Adalet Komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre bin 560 sözleşmeli zabıt katibi, 445 sözleşmeli mübaşir, 148 sözleşmeli teknisyen ve 8 sözleşmeli kaloriferci olmak üzere toplam 2 bin 161 personel alınacak. Bakanlık ayrıca Adalet Komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre 23 kadrolu zabıt kâtibi, 161 kadrolu şoför, 18 kadrolu aşçı ve 8 kadrolu kaloriferci olmak üzere toplam 210 personel alımı yapacak. Alımlarla ilgili ayrıntılı bilgiye bakanlığın http://www.pgm.adalet.gov.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.