Ağustos ayı memur alımı ne zaman
ABONE OL

Kamuya personel alımı ilanlarına erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilirler. Adayların kurum tarafından belirtilen genel nitelikleri ve Özel nitelikleri taşımaları zorunludur. Buna göre adaylardan özel olarak, KPSS ( Eğer aranıyorsa ) Yaş, Eğitim gibi nitelikler aranır.

 

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşımaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

 

 

KPSS ŞARTI:

Alım yapacak kamu kurumu adaylardan değerlendirme için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Buna göre, Lise Mezunu olan adaylar KPSSP94, Ön Lisans mezunu olan adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

 

KPSS'siz ALIMLAR:

Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı yerine tecrübe şartı aramaktadırlar. Buna göre, Bazı belediyele, TÜBİTAK, Askerli komutanlıklar ve bakanlıklar adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.

 

GİRİŞ SINAVI:

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan durumuna göre kurum tarafından bir sıralama yapılır ve çıkan sonuca göre adaylar değerlendirilir ve kurum tarafından belirtilen kadro sayısının kat sayısı kadar aday Giriş sınavına davet edilir. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Kurumların resmi İnternet sayfalarında liste şeklinde yayımlanmaktadır. Buna göre adaylara önce Yazılı ve sonrasında sözlü sınav yapılır.

 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ağustos ayı memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka belirtilen başvuru süreleri içerisinde gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre adaylar son başvuru gününe kadar kurum tarafından belirtilen başvuru şeklinde başvuru yapmaları şarttır. Başvurular Şahsen, İnternet yolu ile veya posta yolu ile yapılmaktadır.