Bekçi alımı başvuru şartları
ABONE OL

10 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak? 

KADRO YETKİSİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

 

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Bekçi alımı başvuruları için şu evraklar gerekiyor:

1- T.C. kimlik numarası yazılı beyanı

2- Sınav başvuru dilekçesi

3- Diploma veya geçici bitirme belgesinin fotokopisi

4- Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf

5- Kendisi ve evli ise eşinin bu yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları

6- Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesini ilgili kurumca onaylı örneği

7- Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu

8- Askerlik terhis belgesi fotokopisi

9- Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi istenir

 

ÖZGÜVENİ YÜKSEK OLACAK BEDEN DİLİNİ KULLANABİLECEK

Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

Üç aşamadan oluşan bu sınavın sonunda başarı sıralamasına esas giriş puanı hesaplanacak. Bu puan; adayın yazılı sınav ile fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25’i; sözlü sınav puanının ise yüzde 50’sinin toplamıyla bulunacak.

Asıl aday listesine girenler hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Uygun görülenlerden sağlık kurulu raporu istenecek.