Ekim ayı memur alımı şartları
ABONE OL

Ekim ayı memur alımı şartları

 

Kamuya memur personel alımı yapılırken adaylar bazı şartları taşımak zorundadırlar. Memur alımlarında adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, yaş şartlarını taşıyor olmak, eğitim şartlarını taşıyor olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç alabilmek, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

 

KAMUYA ALIMLARDA KPSS ŞARTI VAR MI?

Bazı kurumlar KPSS şartı arıyorken bazı kurumlar ise KPSS şartı aramamaktadır. Özellikle TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı ve TÜSEB gibi kurumlar şu anki alımlarında KPSS şartı aramamaktadır.

Ancak elbetteki hepimiz biliyoruz ki memur kadrolarında iyi bir yerlere gelmek isteyen adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından ellerinden geldiği kadar en yüksek puanı almaya gayret gösteriyorlar. Adaylardan alım esnasında, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise Mezunları için KPSSP94, Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan aranacaktır. Adaylar başvuru yapabilmeleri için kurumların belirlediği taban puan kadar pua almış olmaları gereklidir. Şu anda kamuya KPSS 60 puan ile alım yapan kurumlarda mevcuttur. Buna aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.