12 Bin 720 KPSS’li KPSS’siz memur alımı nasıl olacak
ABONE OL

2018 EKİM AYI MEMUR ALIMI NASIL YAPILACAK?

Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde memur personel alımı yapacağını ilan ettiler. Buna göre ilgili ilanlar Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve kurumların resmi internet siteleri üzerinde yayımlandılar. Buna göre kamuya toplamda 12 bin 720 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak alım yapılacak tüm ilanları tek bir sayfada topladık ve sizlere sunuyoruz.

 

Eylül ayının bitmesi ile birlikte bir çok kamu kurumu yeni ilanlar yayımladı ve bu ilanlar için başvurular Ekim ayı içerisinde yapılacak. Buna göre ekim ayında alımı yapılacak adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve adayların bu nitelikleri doğrultusunda başvuruları alınacak. Bu yönde adaylardan KPSS, eğitim gibi nitelikler aranacak ve bu yönde adaylara Giriş Sınavı yapılacak. Yapılacak olan sınav sonucunda adayların başarı durumuna göre kadroya alınacaklardır.

 

EKİM AYI İÇİN 12 BİN 720 MEMUR PERSONEL İLANI:

Yayımlanan ilanlara göre kamuya 12 bin 720 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Buna göre kamuya ekim ayı için, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Farklı Belediyeler, Farklı üniversiteler. Kamu Denetçiliği kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı Dış İşleri Bakanlığı, Farklı bankalar, Hakim ve Savcılar Kurulu ve SUEN gibi farklı kurumlar alım gerçekleştirecek.

Söz konusu bu kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerine, Polis, uzman erbaş, sözleşmeli er, Zabıta Memuru, Banka Personeli, Sekreter, Büro Personeli, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Tekniker, Mühendis, Tercüman ve memur gibi bir çok farklı kadro için alım yapacaklar.