KPSS tercihleri ne zaman açıklanacak?
ABONE OL

KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak geçmiş yıllardaki sonuç açıklama hızını baz alırsak, KPSS-2018/2 tercih sonuçlarının en geç 15 gün içinde erişime açılacağını söyleyebiliriz.

Sınav merkezi, atama başvurularına dair sonuç tarihlerini resmi web sitesinde açıklamıyor. Kurum sadece sınavlara dair sonuçların açıklanacağı tarihi takvim safyasında yayınlıyor. Bir önceki KPSS tercih başvuruları 5 Temmuz'da sona erdi, 13 Temmuz 2018 tarihinde sonuçlar açıklandı. 2018/2 KPSS tercih sonuçları, 28 Aralık 2018 tarihinde açıklanabilir.

Konuya dair ÖSYM'den açıklama ya da önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden takip edebilirsiniz.

KPSS-2018/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanması bekleniyor. Sonuçların erişime açılması ile birlikte adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek.

KPSS YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir.

Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir.

Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.