Milli Savunma Bakanlýðý (MSB) uzman erbaþ alýmýndan yararlanmak isteyen vatandaþlar internet üzerinden yeni personel alýmý ve baþvuru þartlarýný araþtýrmaya baþladý. Konuya iliþkin MSB'den gelen açýklamaya göre yeni uzman erbaþ alýmlarý yapýlacak. Milyonlarca kiþi MSB uzman erbaþ alýmý baþvuru iþlemi ve þartlarýný araþtýrmaya baþladý.
MSB personel alýmý ile ilgili son dakika haberleri milyonlarca kiþi tarafýndan yakýndan takip ediliyor. Bilindiði üzere Milli Savunma Bakanlýðý'nýn 19 Kasým-21 Aralýk tarih aralýðýnda gerçekleþtirdiði sözleþmeli personel alýmý baþvuru sürecinin ardýndan gözler sonuç aþamasýna çevrilmiþti. Bakanlýðýn resmi internet sitesi üzerinden yeni geliþmeleri günlük olarak takip eden adaylar, sonuçlara dair herhangi bir detay yer almamasý dolayýsýyla internet üzerinden MSB personel alýmý baþvuru sonuçlarý için araþtýrmalarýna baþladý.
2019 MSB uzman erbaþ baþvurusu nasýl yapýlýr, baþvuru þartlarý nelerdir sorularýn yanýtlarý merak konusu oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlýðý'na (KKK) uzman onbaþý ve uzman çavuþ alýmý için baþvurular baþladý. Milli Savunma Bakanlýðý (MSB) tarafýndan yapýlacak alýmlar için baþvurular MSB'nin PERTEM sistemi üzerinden tamamlanýyor. Söz konusu uzman erbaþ alýmýna baþvuru yapabilmek için askerlik hizmetini yapmýþ olmak gerekiyor. Ýþte MSB uzmanlýk baþvuru iþlemi ve þartlarý..
MSB uzman çavuþ alýmý ile ilgili baþvurular devam ediyor. Ýnternet üzerinden MSB uzman çavuþ alýmý baþvuru iþlemi ve þartlarý ile ilgili ilanda yer alan bilgileri sizler için bu haberimizde derledik. MSB Kara Kuvvetleri Komutanlýðý'na (KKK) uzman onbaþý ve uzman çavuþ alýmý için baþvurular nasýl yapýlacaðý merak ediliyor. Milli Savunma Bakanlýðý (MSB) tarafýndan yapýlacak alýmlar için baþvurular MSB'nin PERTEM sistemi üzerinden yapýlabileceði gibi Söz konusu uzman erbaþ alýmýna baþvurularý E Devlet giriþ sistemi üzerinde de yapýlabilecek.
Milli Savunma Bakanlýðý'nýn (MSB) bünyesine yapacaðý personel alýmýnýn baþvuru sürecinde sona geliniyor. Süreç sonunda Mühendis, Veri Hazýrlama ve Kontrol Ýþletmeni, Teknisyen gibi unvanlarda toplam 165 personel bakanlýk bünyesinde istihdam edilecek.
Piyade, tank, topçu, muhabere, istihkâm, ulaþtýrma, ikmal, bakým, sýhhiye, veteriner ve hava savunma gibi branþlarda istihdam edilmek üzere 2019 yýlý uzman erbaþ yani uzman çavuþ ve uzman onbaþý alýmý baþvurularý baþladý. Ýlana baþvurabilmek için genel þartlarý taþýmanýn yaný sýra her branþ için belirlenen farklý nitelikleri de karþýlamak gerekiyor.
Piyade, tank, topçu, muhabere, istihkâm, ulaþtýrma, ikmal, bakým, sýhhiye, veteriner ve hava savunma gibi branþlarda istihdam edilmek üzere 2019 yýlý uzman erbaþ yani uzman çavuþ ve uzman onbaþý alýmý baþvurularý baþladý. Ýlana baþvurabilmek için genel þartlarý taþýmanýn yaný sýra her branþ için belirlenen farklý nitelikleri de karþýlamak gerekiyor.
SON BAÞVURU TARÝHÝ 31 MAYIS
Türk Silahlý Kuvvetlerinin erbaþ kadrolarýnda devamlýlýk arz eden teknik ve kritik görevlerde yetiþmiþ personel ihtiyacýný karþýlamak maksadýyla uzman erbaþ alýmý baþvurularý baþladý. Ýlan için belirlenen son baþvuru tarihi ise 31 Mayýs 2019.
Öte yandan uzman onbaþý adaylarý için ilköðretim/ortaokul mezunu olma þartý aranýrken, uzman çavuþ adaylarý için en az lise ve dengi okul mezunu olma þartý aranýyor.
Adaylar baþvuru ekranýna e-Devlet üzerinden giriþ yaptýktan sonra baþvuru sihirbazý üzerinden ilerleyerek bilgilerim kýsmýndan eðitim, iletiþim, askerlik ve diðer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardýndan "tercih" ekranýna otomatik olarak yönlendirilecek.
Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýnda halen sözleþmeli er olarak görev yapanlarýn baþvurusu kabul edilmeyecek. Askerlik hizmetini yapmamýþ adaylarýn baþvurularý kabul edilmeyecek. Bedelli askerlik yapmýþ olan ve yapmakta olanlar müracaat edebilecek. Bedelli olarak yapmakta olanlar askerlik hizmetine devam ediyor seçeneðini seçerek askerlik durumlarýný doldurmalarý gerekmektedir.
UZMAN ERBAÞ OLMA SÜRECÝ NASIL ÝÞLÝYOR?
Baþvuru, yazýlý sýnav, evrak kontrol, fiziki deðerlendirme, fiziki yeterlilik testi, mülakat, saðlýk raporu ve güvenlik soruþturmasý aþamalarýndan oluþur.
Seçim aþamalarýnda baþarýlý olan ve saðlýk raporlarý olumlu olan adaylarýn dosyalarý sýnýf eðitimlerine yönelik planlama yapýlmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlýðýna gönderilerek, atama tebligatlarý eðitim baþlangýç tarihinden önce adayýn yazýþma adresine gönderilecektir.
Sýnavlarda baþarýlý olan ve adresine tebligat gönderilen adaylar yedi gün içerisinde sýnýf okulu, eðitim merkezi ve/veya birliðine katýlmayan adaylar temel kursa alýnmaz ve baþka bir döneme planlanmaz.
Uzman erbaþlar için göreve baþlama tarihi sözleþmenin imzalandýðý tarihtir. Ýlk sözleþme süresi; iki yýldan az, beþ yýldan fazla olamaz. Uzman erbaþlar sözleþme imzaladýklarý tarihten itibaren maaþ almaya hak kazanýrlar ve özlük haklarý iþlemleri baþlatýlmýþ olur.
GENEL BAÞVURU ÞARTLARI NELER?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý ve erkek olmak,
Uzman onbaþý adaylarý için ilköðretim/ortaokul veya yurt dýþýndaki dengi okul mezunu olmak (öðrenimini yurt dýþýnda bitirenlerin diplomalarýnýn denkliði onaylanmýþ olmak),
Uzman çavuþ adaylarý için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dýþýndaki dengi okul mezunu olmak (öðrenimini yurt dýþýnda bitirenlerin diplomalarýnýn denkliði onaylanmýþ olmak),
Askerlik hizmetini erbaþ veya er olarak yapmýþ veya baþvurduðu esnada yapýyor olmak,
Askerlik hizmetini yapmýþ olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarýyla terhisinin üzerinden beþ yýldan fazla süre geçmemiþ olmak (28 Ocak 2014 tarihi ve sonrasýnda terhis olanlar),
Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için, uygun nitelik belgesi almýþ olmak, Birlik Komutanlýklarýnca düzenlenen Nitelik Belgesinde “Uzman Erbaþ Olur” kararý bulunmak, 80 ve üzeri not almýþ olmak,
Müracat yapýlan yýlýn Ocak ayýnýn ilk günü itibariyla (01 Ocak 2019 tarihi itibarýyla) yirmiyedi (27) yaþýný bitirmemiþ (28 yaþýndan gün almamýþ) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasýnda doðanlar),
Askerî öðrencilik ile iliþiði kesilmemiþ olmak,
Türk Silahlý Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman erbaþ olarak istihdam edilmemiþ olmak,
ALIM YAPILACAK BRANÞLAR VE ARANAN NÝTELÝKLER
Piyade, komando, tank, topçu, muhabere, istihkâm, ulaþtýrma, ikmal, bakým, sýhhiye, veteriner ve hava savunma gibi branþlarda yapýlacak alýmlar için genel þartlarý taþýmanýn yaný sýra, her branþ için belirlenen farklý nitelikleri de karþýlamak gerekiyor.
BAÞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN VE NEREDE AÇIKLANACAK?
Baþvurusu kabul edilen adaylarýn seçim aþamasý sýnavlarýna katýlacaklarý tarih, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde teblið niteliðinde yayýmlanacaktadýr. Ayrýca adaylarýn belirttiði elektronik posta ve cep telefonuna kýsa mesaj ile bilgilendirme yapýlacaktýr. (Aday bilgilerinde deðiþiklik olmasý durumunda bir dilekçeyle MSB Per.Tem.D.Bþk.lýðýna faks ile müracaat etmeleri gerekmektedir).
Seçim aþamasý sýnavlarýna ise adaylar yeterli süre öncesinden çaðrýlacak, adaylara ayrýca posta ile tebligat yapýlmayacaktýr. Bu nedenle, SMS duyurusu ile internetten seçim aþamalarýna katýlma tarihinizi ve neler yapmanýz gerektiðini öðrenme zorunluluðunuz bulunmaktadýr.
MSB'nin Devlet Personel Baþkanlýðý’nýn resmi sayfasý üzerinden yayýmladýðý ilana göre, MSB personel alýmý baþvurularý 28 Aralýk 2018- 15 Þubat 2019 tarihleri arasýnda yapýlacak. Adaylar iþlemlerini https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Að adreslerinden gerçekleþtirebilecek. Genel Að haricinde yapýlan baþvurular (Dilekçe, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir. Ýdare gerek gördüðü takdirde alým yapýlacak unvanlarý, kadrolarý ve illeri deðiþtirebilecek.
Adaylar, baþvuru talimatýný iyice okuyup anladýktan sonra, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet þifresi ile baþvuru ekranýný açacaktýr.
Ardýndan baþvuru sihirbazýný kullanarak ilerleyip, tüm aþamalarý tamamlayarak Tercih Yap ekranýna yönlendirilecek buradan ilgili Alýmý týklayarak tercih yapacaktýr. Tercih iþlemini tamamladýktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna týklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasýnda yer alan tercihler adayýn kayýtlý tercihleri olup ayrýca bir kaydetme iþlemi yapmayacaktýr.
BAÞVURU ÞARTLARI NELER?
(1) 657 sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel þartlara sahip olmak;
(a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþý olmak,
(b) 18 yaþýný tamamlamýþ olmak,
(c) Kamu haklarýndan mahrum bulunmamak,
(ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiþ olsa bile; kasten iþlenen bir suçtan dolayý bir yýl veya daha fazla süreyle hapis cezasýna ya da affa uðramýþ olsa bile devletin güvenliðine karþý suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iþleyiþine karþý suçlar, zimmet, irtikâp, rüþvet, hýrsýzlýk, dolandýrýcýlýk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karýþtýrma, edimin ifasýna fesat karýþtýrma, suçtan kaynaklanan malvarlýðý deðerlerini aklama veya kaçakçýlýk suçlarýndan mahkûm olmamak.
(d) Askerlik durumu bakýmýndan; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çaðýna gelmemiþ bulunmak veya askerlik çaðýna gelmiþ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmýþ yahut ertelenmiþ veya yedek sýnýfa geçirilmiþ olmak, (Bedelli askerliðe müracaat eden adaylar baþvuru yapabilir.)
(e) Görevini devamlý yapmasýna engel olabilecek akýl hastalýðý bulunmamak,
(f) Güvenlik soruþturmasý ve/veya arþiv araþtýrmasý yapýlmýþ olmak
(2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluþunda 657 Sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu’na tabi görevlerde çalýþýyor olmamak, (4B kapsamýnda sözleþmeli personel olarak çalýþanlar hariç)
(3) Sözleþmeli subay, sözleþmeli astsubay, uzman erbaþ veya sözleþmeli er olarak sözleþmesi feshedilmiþ veya halen çalýþýyor olmamak,
(4) 11 Kasým 2016 tarihli ve 29885 sayýlý “Türk Silahlý Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlýðý ve Sahil Güvenlik Komutanlýðý Saðlýk Yeteneði Yönetmeliði” gereðince; Engelli Saðlýk Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Saðlýk Kuruluþlarý listesinde yer alan Saðlýk Bakanlýðý baðlýsý saðlýk hizmet sunucularýndan "Memur Adayý Olur" kararlý saðlam raporu almýþ olmak,
(5) Bakanlar Kurulu Kararlarý ve mahkeme kararlarýnca terör örgütü olarak kabul edilmiþ tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatý veya iltisaký bulunmamak
(6) Her bir kadro unvaný için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),
(7) 2018 yýlýnda yapýlmýþ olan Kamu Personel Seçme Sýnavlarýndan
2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöðretim) birine girmiþ ve ilgili KPSS puanýný almýþ olmak.
NOT: Þehit, malul ve muharip gazi eþ ve çocuklarýnýn; anne, baba veya eþinin þehit/gazi olduðunu gösterir belge ile baþvurularýnda, almýþ olduklarý merkezi sýnav puanýna, aldýðý puanýn %10 fazlasý eklenerek hesaplanmýþ puan dikkate alýnýr. (Anne/baba veya eþi TSK’ya mensup ise ilgili belgeyi baðlý olduðu Kuvvet Komutanlýklarýnýn Personel Baþkanlýðýndan, diðer kamu kurumlarýna mensup ise, mensup olduklarý Bakanlýk ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardýr.)
SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
2019 yýlý Milli Savunma Bakanlýðý, bünyesine yapacaðý 523 sözleþmeli personel alýmý için aldýðý baþvurunun ardýndan sonuçlara kilitlendi.
Milli Savunma Bakanlýðý, Genelkurmay Baþkanlýðý ve Kuvvet Komutanlýklarý bünyesine memur istihdamý gerçekleþtirilecek. Baþvurular MSB resmi internet sitesi üzerinden kabul edilecek olup, son baþvuru tarihi 15 Þubat 2019 olarak açýklandý.
MSB SÖZLEÞMELÝ PERSONEL ALIMI BAÞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
21 Ocak 2019 tarihi itibariyle yayýmlanmasý beklenen MSB sözleþmeli personel alýmý baþvuru sonuçlarý hakkýnda henüz bir geliþme yaþanmadý.
Bakanlýðýn sonuçlar hakkýnda herhangi bir açýklama yapmasý halinde detaylar haberimize eklenecektir.
Baþvurusunu yapan adaylar KPSSP03 puan türü esas alýnarak (en yüksek puandan baþlanýp en düþük puana doðru) sýralanacak, her bir unvan için mülakat sýnavýna çaðrýlacak aday sayýsý, alým yapýlacak kadro sayýsýnýn 10 katý kadar olacaktýr. Son sýradaki adayla eþit puan alan adaylar da sözlü sýnava alýnacaktýr.
Sözlü sýnava katýlmaya hak kazandýðý halde ilan edilen sýnav tarihinde sýnava katýlmayan adaylar, sýnava katýlma hakkýný kaybetmiþ sayýlacaktýr. Mülakat sýnavýnda asgari geçer not 100 puan üzerinden 70’tir. Bunun altýnda not alan adaylar elenmiþ sayýlacaklardýr.
MSB PERSONEL 165 PERSONEL ALIMI
MSB 165 personel alýmý için son günler! Milli Savunma Bakanlýðý'nýn (MSB) bünyesine yapacaðý personel alýmýnýn baþvuru sürecinde sona geliniyor. Süreç sonunda Mühendis, Veri Hazýrlama ve Kontrol Ýþletmeni, Teknisyen gibi unvanlarda toplam 165 personel bakanlýk bünyesinde istihdam edilecek.
MSB'nin Devlet Personel Baþkanlýðý’nýn resmi sayfasý üzerinden yayýmladýðý ilana göre, MSB personel alýmý baþvurularý 28 Aralýk 2018- 15 Þubat 2019 tarihleri arasýnda yapýlacak. Adaylar iþlemlerini https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Að adreslerinden gerçekleþtirebilecek. Genel Að haricinde yapýlan baþvurular (Dilekçe, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir. Ýdare gerek gördüðü takdirde alým yapýlacak unvanlarý, kadrolarý ve illeri deðiþtirebilecek. Ýþte, söz konusu ilanýn detaylarý...
Adaylar, baþvuru talimatýný iyice okuyup anladýktan sonra, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet þifresi ile baþvuru ekranýný açacaktýr.
Ardýndan baþvuru sihirbazýný kullanarak ilerleyip, tüm aþamalarý tamamlayarak Tercih Yap ekranýna yönlendirilecek buradan ilgili Alýmý týklayarak tercih yapacaktýr. Tercih iþlemini tamamladýktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna týklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasýnda yer alan tercihler adayýn kayýtlý tercihleri olup ayrýca bir kaydetme iþlemi yapmayacaktýr.
BAÞVURU ÞARTLARI NELER?
(1) 657 sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel þartlara sahip olmak;
(a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþý olmak,
(b) 18 yaþýný tamamlamýþ olmak,
(c) Kamu haklarýndan mahrum bulunmamak,
(ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiþ olsa bile; kasten iþlenen bir suçtan dolayý bir yýl veya daha fazla süreyle hapis cezasýna ya da affa uðramýþ olsa bile devletin güvenliðine karþý suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iþleyiþine karþý suçlar, zimmet, irtikâp, rüþvet, hýrsýzlýk, dolandýrýcýlýk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karýþtýrma, edimin ifasýna fesat karýþtýrma, suçtan kaynaklanan malvarlýðý deðerlerini aklama veya kaçakçýlýk suçlarýndan mahkûm olmamak.
(d) Askerlik durumu bakýmýndan; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çaðýna gelmemiþ bulunmak veya askerlik çaðýna gelmiþ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmýþ yahut ertelenmiþ veya yedek sýnýfa geçirilmiþ olmak, (Bedelli askerliðe müracaat eden adaylar baþvuru yapabilir.)
(e) Görevini devamlý yapmasýna engel olabilecek akýl hastalýðý bulunmamak,
(f) Güvenlik soruþturmasý ve/veya arþiv araþtýrmasý yapýlmýþ olmak
(2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluþunda 657 Sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu’na tabi görevlerde çalýþýyor olmamak, (4B kapsamýnda sözleþmeli personel olarak çalýþanlar hariç)
(3) Sözleþmeli subay, sözleþmeli astsubay, uzman erbaþ veya sözleþmeli er olarak sözleþmesi feshedilmiþ veya halen çalýþýyor olmamak,
(4) 11 Kasým 2016 tarihli ve 29885 sayýlý “Türk Silahlý Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlýðý ve Sahil Güvenlik Komutanlýðý Saðlýk Yeteneði Yönetmeliði” gereðince; Engelli Saðlýk Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Saðlýk Kuruluþlarý listesinde yer alan Saðlýk Bakanlýðý baðlýsý saðlýk hizmet sunucularýndan "Memur Adayý Olur" kararlý saðlam raporu almýþ olmak,
(5) Bakanlar Kurulu Kararlarý ve mahkeme kararlarýnca terör örgütü olarak kabul edilmiþ tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatý veya iltisaký bulunmamak
(6) Her bir kadro unvaný için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),
(7) 2018 yýlýnda yapýlmýþ olan Kamu Personel Seçme Sýnavlarýndan
2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöðretim) birine girmiþ ve ilgili KPSS puanýný almýþ olmak.
NOT: Þehit, malul ve muharip gazi eþ ve çocuklarýnýn; anne, baba veya eþinin þehit/gazi olduðunu gösterir belge ile baþvurularýnda, almýþ olduklarý merkezi sýnav puanýna, aldýðý puanýn %10 fazlasý eklenerek hesaplanmýþ puan dikkate alýnýr. (Anne/baba veya eþi TSK’ya mensup ise ilgili belgeyi baðlý olduðu Kuvvet Komutanlýklarýnýn Personel Baþkanlýðýndan, diðer kamu kurumlarýna mensup ise, mensup olduklarý Bakanlýk ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardýr.)
YENÝ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?
2019 yýlýnda toplamda 60 bin personel alýnacak. 2019 yýlýnda memur, sözleþmeli personel ve iþçi olmak üzere en fazla 60 bin personel alýnacak. Bilindiði üzere, kamu kurumlarý sadece memur deðil sözleþmeli personel ve iþçi pozisyonlarýnda da alým yapmaktadýr.
2019 yýlýnda kaç memur alýnacaðý, 2019 yýlý bütçesinde yer almamýþtýr. Memurlarýn yaný sýra, sözleþmeli personel ve iþçi alýmlarýnda da yýllýk belirlenmiþ bir sayý bulunmamaktadýr.
Ancak Hazine ve Maliye Bakaný imzasýyla Cumhurbaþkanlýðý Ýdari Ýþleri Baþkanlýðýna yazdýðý 22 Ocak 2019 tarihli resmi yazýya göre, 2019 yýlýnda, memur, sözleþmeli personel ve iþçi toplamda en fazla 60 bin kiþi alýnacaktýr.
Toplam 60 bin sayýsýna, sayý sýnýrlamasýna tabi tutulmayacaðý belirtilen (engelli, SHÇEK) alýmlar da dahildir.
Kadro izinlerinin kurumlara tahsisinde bu talimat doðrultusunda daðýlým yapýlacaktýr.
1. GENEL HUSUSLAR
a. Milli Savunma Bakanlýðý, Genelkurmay Baþkanlýðý ve Kuvvet Komutanlýklarýnda memur olarak istihdam edilmek üzere; TABLO-1'de belirtilen faaliyet takvimine uygun olarak, TABLO-2'de yer alan niteliklerde devlet memuru kadrolarýna, "657 sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu" ile "Milli Savunma Bakanlýðý, Genelkurmay Baþkanlýðý ve Kuvvet Komutanlýklarýnda Ýlk Defa Devlet Memurluðuna Atanacaklar Ýçin Yapýlacak Sýnavlar Hakkýnda Yönetmelik" esaslarýna göre personel alýmý yapýlacaktýr.
b. Alým baþvurularý https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Að adreslerinden 28 Aralýk 2018-15 Þubat 2019 tarihleri arasýnda yapýlacaktýr. Genel Að haricinde yapýlan baþvurular (Dilekçe, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir.
c. Ýdare gerek gördüðü takdirde alým yapýlacak unvanlarý, kadrolarý ve illeri deðiþtirebilecektir. Baþvuru süresince adaylarýn ilanda yapýlacak güncellemeleri takip etmeleri gerekmektedir.
ç. Her adayýn sadece bir tercih hakký bulunmaktadýr.
d. Adaylar baþvuru þartlarýnda istenen; diploma, bonservis, ustalýk-kalfalýk belgesi, sertifika, ruhsat, ehliyet, Ýþ Güvenliði Uzmaný belgesi ve Þehit/Gazi Yakýnlýk Belgesini sisteme yükleyeceklerdir. Belgelerini yüklemeyen adaylarýn baþvurusu kabul edilmeyecektir.
e. Baþvuru þartlarýný taþýmadýklarý anlaþýlan veya evraklarýnýn eksik/yanlýþ olduðu tespit edilen adaylarýn baþvurularý hangi aþamada olursa olsun geçersiz sayýlacaktýr.
2. BAÞVURU
Baþvuru Koþullarý
(1) 657 sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel þartlara sahip olmak;
(a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþý olmak,
(b) 18 yaþýný tamamlamýþ olmak,
(c) Kamu haklarýndan mahrum bulunmamak,
(ç) Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiþ olsa bile; kasten iþlenen bir suçtan dolayý bir yýl veya daha fazla süreyle hapis cezasýna ya da affa uðramýþ olsa bile devletin güvenliðine karþý suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iþleyiþine karþý suçlar, zimmet, irtikap, rüþvet, hýrsýzlýk, dolandýrýcýlýk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karýþtýrma, edimin ifasýna fesat karýþtýrma, suçtan kaynaklanan malvarlýðý deðerlerini aklama veya kaçakçýlýk suçlarýndan mahküm olmamak.
(d) Askerlik durumu bakýmýndan; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çaðýna gelmemiþ bulunmak veya askerlik çaðýna gelmiþ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmýþ yahut ertelenmiþ veya yedek sýnýfa geçirilmiþ olmak, (Bedelli askerliðe müracaat eden adaylar baþvuru yapabilir.)
(e) Görevini devamlý yapmasýna engel olabilecek akýl hastalýðý bulunmamak,
(f) Güvenlik soruþturmasý ve/veya arþiv araþtýrmasý yapýlmýþ olmak
(2) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluþunda 657 Sayýlý Devlet Memurlarý Kanunu'na tabi görevlerde çalýþýyor olmamak, (4B kapsamýnda sözleþmeli personel olarak çalýþanlar hariç)
(3) Sözleþmeli subay, sözleþmeli astsubay, uzman erbaþ veya sözleþmeli er olarak sözleþmesi feshedilmiþ veya halen çalýþýyor olmamak,
(4) 11 Kasým 2016 tarihli ve 29885 sayýlý "Türk Silahlý Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlýðý ve Sahil Güvenlik Komutanlýðý Saðlýk Yeteneði Yönetmeliði" gereðince; Engelli Saðlýk Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Saðlýk Kuruluþlarý listesinde yer alan Saðlýk Bakanlýðý baðlýsý saðlýk hizmet sunucularýndan "Memur Adayý Olur" kararlý saðlam raporu almýþ olmak,
(5) Bakanlar Kurulu Kararlarý ve mahkeme kararlarýnca terör örgütü olarak kabul edilmiþ tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatý veya iltisaký bulunmamak
(6) Her bir kadro unvaný için belirlenen niteliklere sahip olmak (TABLO-2),
(7) 2018 yýlýnda yapýlmýþ olan Kamu Personel Seçme Sýnavlarýndan 2018-KPSSP03 (Lisans), 2018-KPSSP93 (Önlisans) ve 2018-KPSSP94 (Ortaöðretim) birine girmiþ ve ilgili KPSS puanýný almýþ olmak.
NOT: Þehit, malul ve muharip gazi eþ ve çocuklarýnýn; anne, baba veya eþinin þehit/gazi olduðunu gösterir belge ile baþvurularýnda, almýþ olduklarý merkezi sýnav puanýna, aldýðý puanýn %10 fazlasý eklenerek hesaplanmýþ puan dikkate alýnýr. (Anne/baba veya eþi TSK'ya mensup ise ilgili belgeyi baðlý olduðu Kuvvet Komutanlýklarýnýn Personel Baþkanlýðýndan, diðer kamu kurumlarýna mensup ise, mensup olduklarý Bakanlýk ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardýr.)
3. SEÇÝM AÞAMALARI
a. Sýnavlara Gelirken Yanýnýzda Neler Getireceksiniz?
Baþvurusu uygun görülerek sýnavlara çaðrýlan adaylar aþaðýda belirtilen belgeleri (Aþaðýda belirtilen sýraya uygun [1'inci madde üstte] olacak þekilde) mavi plastik dosyaya takýlý olarak (kayýt kabul-uygulamalý sýnav-mülakat aþamasýnda) beraberinde getireceklerdir. Belgelerin asýllarý dosyaya takýlmayacak, adaylarýn yanlarýnda olacaktýr.
(1) Sýnav Çaðrý Belgesi,
(2) Nüfus cüzdaný aslý ve fotokopisi,
(3) Öðrenim belgesi (diploma) veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi, baþvuru aþamasýnda aday tarafýndan sisteme yüklenecektir. Ayrýca baþvuru esnasýnda E-Devlet uygulamasý üzerinden alýnan verilere göre görüntülenen mezuniyet bilgilerinde hata veya eksiklik olmasý durumunda gerekli düzeltmelerin ilgili kurumlar tarafýndan yapýlmasý (YÖK vb.) adaylar tarafýndan saðlanacaktýr. (Adaylar belgelerin uygun ve okunaklý yüklendiðinin kontrolünü belge görüntüle butonuna basarak yapacaktýr. Belgelerini okunaklý ve eksiksiz yüklemeyen adaylarýn baþvurusu kabul edilmeyecektir.)
(4) Müracaat edeceði unvana ait bonservis, ustalýk-kalfalýk belgesi, sertifika, ruhsat, ehliyet, KPDS/YDS belgesi vb. belgelerin aslý ve fotokopisi,
(5) Erkek Adaylar Ýçin;
(a) Askerlik hizmetini yapmamýþ olanlar için Askerlik Þubesi Baþkanlýðýnca onaylý askerlik durum belgesi,
(b) Askerlik hizmetini yapmýþ olan adaylar için terhis belgesinin aslý ve fotokopisi veya Askerlik Þubesi Baþkanlýðýnca onaylý sureti,
(c) Askerlikten muaf olan adaylar için askerlikten muaf olduðuna dair belgenin aslý ve fotokopisi veya Askerlik Þubesi Baþkanlýðýnca onaylý sureti,
(6) Þehit, malul gazi veya muharip gazi eþ ve çocuklarýnýn; anne, baba veya eþinin þehit/gazi olduðunu gösterir belgenin aslý ve fotokopisi (Þehit/Gazi Türk Silahlý Kuvvetlerine mensup ise ilgili belgeyi baðlý olduðu Kuvvet Komutanlýklarýnýn Personel Baþkanlýðýndan, diðer kamu kurumlarýna mensup ise, mensup olduklarý Bakanlýk ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardýr.),
(7) Güvenlik Soruþturmasý ve Arþiv Araþtýrmasý Formu (2 sayfa olan form, adaylar tarafýndan doldurma talimatýna uygun olarak bilgisayarda BÜYÜK HARFLE doldurulacak, arkalý önlü olacak þekilde 2(iki) suret çýktýsý alýnacaktýr. Formun ön yüzünün sað üst kýsmýnda yer alan fotoðraf kýsmýna yazýcý vasýtasýyla renkli fotoðraf baskýsý yapýlacak, kesinlikle fotoðraf yapýþtýrýlmayacaktýr.) imzalý olarak kayýt kabul aþamasýnda teslim edilecektir. (Dosyaya takýlmayacak, diðer evraklardan ayrý olarak teslim edilecektir.) Uygun olmayan formlar kabul edilmeyecektir.
(8) Adli sicil veya adli sicil arþiv kaydý olanlarýn ilgili mahkeme kararlarý,
b. Sýnavlar Nasýl Uygulanacaktýr?
Baþvurusunu yapan adaylar KPSS puan türü esas alýnarak (en yüksek puandan baþlanýp en düþük puana doðru) sýralanacak ve sýnav çaðrýsý yapýlacaktýr.
(1) Baþvuru Evraklarýnýn Kontrolü (Kayýt-Kabul):
Baþvuru esnasýnda aday beyanýna dayalý olarak alýnan bilgiler ilgili kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarýna uygun olarak kontrol edilmektedir.
(2) Uygulamalý Sýnav:
(a) Sýnava çaðrýlacak aday sayýsý, atama yapýlacak kadro sayýsýnýn en fazla yirmi katýna kadar olacaktýr.
(b) Sadece TABLO-2'de belirtilen unvanlar için uygulanacaktýr.
(c) Uygulamalý sýnavda asgari geçer not 100 puan üzerinden 70'tir. Bunun altýnda not alan adaylar elenmiþ sayýlacaklardýr.
(ç) Adaylar ilk gün uygulamalý sýnava tabi tutulacaktýr. Sýnavda baþarýlý olan adaylar aldýklarý nota göre yeniden sýralanacak ve alým kontenjanýnýn 6 katý kadar aday ikinci gün mülakat sýnavýna girecektir.
(3) Mülakat sýnavý:
(a) Mülakat Sýnavýna çaðrýlacak aday sayýsý, atama yapýlacak kadro sayýsýnýn en fazla altý katýna kadar olacaktýr.
(b) Mülakat sýnavý, uygulamalý sýnav aþamasýndan sonra uygulanacaktýr. Mülakatta asgari geçer not 100 puan üzerinden 70'tir. Bunun altýnda not alan adaylar elenmiþ sayýlacaklardýr.
c. Deðerlendirme Nasýl Yapýlacaktýr?
(1) Uygulamalý sýnav ve mülakat sýnavlarýnda baraj notu 100 üzerinden 70'tir. Uygulamalý sýnav veya mülakat sýnavlarýnýn birinden 70 baraj notunun altýnda puan alan adaylar elenir ve bir sonraki aþamaya alýnmazlar.
(2) Adaylarýn nihai deðerlendirmesi; KPSS notu, uygulamalý sýnav notu (uygulamalý sýnav yapýlacak unvanlar için) ve mülakat sýnavý notu toplamýnýn girdikleri sýnav sayýsýna bölünmesi ile ortaya çýkan sonuca göre yapýlacaktýr. Sýnavý kazanan adaylarýn KPSS puaný, mesleki yeterlilik ve mülakat sýnav notlarýnýn aritmetik ortalamasýnýn eþit olmasý halinde, mesleki yeterlilik puaný yüksek olan aday, her iki puanýn da eþit olmasý halinde, KPSS puaný yüksek olan aday sýralamada üstte yer alýr. Sadece mülakat sýnavý yapýlmasý durumunda, kazanan adaylarýn notlarýnýn eþit olmasý halinde ise KPSS puaný yüksek olan aday sýralamada üstte yer alýr. KPSS puanlarýnýn da eþit olmasý halinde diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuþ olana, bunun da ayný olmasý halinde yaþý büyük olana, öncelik tanýnýr.
(3) Her unvan için asil ve yedek liste ayrý ayrý belirlenecektir.
ç. Saðlýk Muayene Ýþlemleri Nasýl Yapýlacaktýr?
(1) Adaylarýn saðlýk raporu iþlemleri için, "Türk Silahlý Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlýðý ve Sahil Güvenlik Komutanlýðý Saðlýk Yeteneði Yönetmeliði" gereðince; Engelli Saðlýk Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Saðlýk Kuruluþlarý listesinde yer alan Saðlýk Bakanlýðý baðlýsý saðlýk hizmet sunucularýnda muayene iþlemleri baþlatýlacaktýr.
(2) Adaylar, kendisine verilen sevk belgesi ile belirtilen tarihte saðlýk raporu iþlemlerine baþlayacaklardýr. Her ne sebeple olursa olsun sevk belgesinin geçerli olduðu süre içerisinde (Ankara garnizonu içinde üç iþ günü, Ankara garnizonu dýþýnda beþ iþ günü) saðlýk iþlemini baþlatmayan adaylara ikinci kez hastane sevk belgesi verilmeyecek ve iþlemleri sonlandýrýlacaktýr.
(3) Saðlýk raporu iþlemini tamamlayan adaylar 2 Aðustos 2019 tarihine kadar sonuçlarý Personel Temin Dairesi Baþkanlýðýna elden/posta yoluyla ulaþtýracaklardýr. Belgelerini zamanýnda ulaþtýrmayan adaylarýn iþlemleri sonlandýrýlacaktýr.
d. Aday Bilgilendirme Nasýl Yapýlacaktýr?
(1) Yapýlan tüm sýnavlar sonucunda baþarýlý olan adaylarýn isim listesi ve yapmalarý gereken hususlar https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde yayýmlanacak, ayrýca adaylara posta veya diðer iletiþim araçlarýyla ayrýca sýnav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
(2) Saðlýk raporu ve güvenlik soruþturmasý sonuçlanan adaylarýn tebligatlarý yazýlý olarak posta yolu ile yapýlacaktýr. Bu yüzden adaylar iletiþim adreslerinin deðiþmesi halinde bu durmlarýný yazýlý olarak bildireceklerdir. Gerekli görüldüðü takdirde adaylarýn belirttiði elektronik posta adresine ve cep telefonuna kýsa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapýlacaktýr.
(3) 4982 sayýlý Bilgi Edinme Hakký Kanunu hükümleri gereðince adaylarýn https://personeltemin.msb.gov.tr genel að adresinde yayýmlanan bilgiler hakkýndaki bilgi edinme baþvurularýna iþlem yapýlmayacaktýr.
5. BAÞVURU FORMU DOLDURMA TALÝMATI
Adaylar aþaðýda açýklanan Baþvuru talimatýný iyice okuyup anladýktan sonra, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek E-devlet þifresi ile baþvuru ekranýný açacaktýr. Ardýndan baþvuru sihirbazýný kullanarak ilerleyip, tüm aþamalarý tamamlayarak Tercih Yap ekranýna yönlendirilecek buradan ilgili Alýmý týklayarak tercih yapacaktýr. Tercih iþlemini tamamladýktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna týklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasýnda yer alan tercihler adayýn kayýtlý tercihleri olup ayrýca bir kaydetme iþlemi yapmayacaktýr.