PTT 2019/1 personel alımları başvuru şartları
ABONE OL

2019 yılı PTT personel alımının ne zaman yapılacağı sorgulanırken, alımı yapılacak kadrolar ve mezuniyet şartları belli oldu. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesinde 2019/1 kapsamında KPSS şartsız kamu PTT personeli alımı yapılacağı ifade edildi. PTT 2019/1 personel alımlarına ilişkin tüm detaylara PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nce açıklandı.

PTT, 2019 yılında farklı kadrolara personel alımı yapacak. Personel alımı için geri sayım devam ederken bize en sık gelen soru alımda mezuniyet şartının ne olacağı sorusu oldu. Bunun yanı sıra kamu personeli alımı için kadro dağılımı da açıklandı..

PTT 2019/1 personel alımları için geri sayım devam ederken adaylar için gereken mezuniyet şartları ve boş kadrolar listesi belli oldu. PTT 2019 yılı personel alımı sınavında adaylar , sınava nasıl hazırlanacaklarını, sınav başvuru şartlarının ne olacağını şimdiden araştırmaya başladılar. 2018 yılının sona ermesiyle beraber 2019 yılı personel PTT 2019/1 ptt personel alımı hakkında çalışmaların yapılacağı bildirildi ve çalışmalar başladı.

PTT kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 4500 lira maaşla memur ve personel alımı gerçekleştirecek. Kamuya ve bağlı kuruluşlara personel alım süreçleri devam ederken, PTT bünyesine de alımlar yapılacak. KPSS şartının aranmadığı ilanlara başvuru yapacak adayların maaşları en az 4500 lira olacak.

BARAJ PUANLAR

Yeni sınav sisteminde dağıtıcı ile büro baraj puanı yine 50 olacak. Diğer bölümler için de sözlü mülakat puanı minimum 70.

PTT 2019 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019/1  PTT personel alımlarının Şubat ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Açıklama PTT İnsan Kaynakları tarafından bizzat açıklanacak.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesine her yıl düzenli olarak kamu personeli alımları yapılıyor ve yapılan alımlarda ise kadrolar açıklanarak daha sonra süreç başlıyor.

 

2019/1 KPSS şartsız PTT personeli alımı için detayları açıklıyoruz.

PTT 2019 yılı personel alımının ne zaman yapılacağı sorgulanırken sınav hakkında soru soranlar için kadrolar şöyle olacak;

Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama)

Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik)

Tekniker

Mühendis

PTT Uzman Yardımcısı

Avukat

Postacı

Mimar

PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk)

Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık)

Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık)

PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi)

PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık)

Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı)

KPSS'siz PTT personel alımı ile ilgili çıkan haberler üzerine yetkililerden haberin doğru olmadığı ortaya çıktı. Ancak PTT bünyesinde bulunan PTT PAL için geçtiğimiz aylarda yayımlanan personel alımı büyük ilgi görmüş, en az ilkokul mezunu olan adayların da başvuru yapabileceği aktarılmıştı. Kariyer üzerinden PTT PAL personel alımları ile ilgili ilanlar erişime açıldı.

PTT personel alımı için vatandaşların sorgulamaları devam ediyor. Toplam 1.100 kişinin PTT bünyesinde istihdam edileceğinin açıklanmasının ardından PTT'den ikinci bir açıklama daha geldi. Yapılan açıklamaya göre alım sürecinin ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.