Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuruları ne zaman?
ABONE OL

2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere yaklaşık 25 bin sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edileceği açıklandı. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sözleri heyecan yarattı.

Sağlık Bakanlığı yapacağı personel alımları ile kadrosunu 2019'da güçlendirmeye devam edecek. 2018'de binlerce personel istihdamı yapan Bakanlık, gelecek yıl da farklı branşlarda personel alımı yapacak. Aynı zamanda atama bekleyen vatandaşlara müjdeli haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bunlar arasında ambulans şoförü, ATT, sekreter ve memur kadroları alıyor. Sağlık Bakanlığı 6 bin 500 memur alımı yapacak. Söz konusu alıma iişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Yapılan açıklamaya göre, ambulans şoförü, ATT, sekreter ve memur kadrolarına 6 bin 500 memur alımı yapılacak.

BAKAN KOCA MÜJDEYİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli ile diğer alanlarda yapılacak atama ve alımlara ilişkin bilgi verdi. Sağlık Bakanlığına bu yıl sonuna kadar toplam 10 bin kişi alınacağını belirten Koca, "3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak." dedi.



BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu personel alımının başvuru şartları ve tarihi hakkında henüz net bir açıklama yok. Konuya dair Sağlık Bakanlığı ya da başka bir kaynaktan gelişmeler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.