Necip Fazýl Ödülleri 30 Aralýk 2023 cumartesi akþamý sahiplerini buluyor!
ABONE OL

Üstad Necip Fazýl'ýn manevi ve kültürel mirasýný yaþatmak amacýyla, Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn destekleriyle, Star Gazetesi tarafýndan düzenlenen Necip Fazýl Ödülleri muhteþem bir törenle sahiplerini buluyor.

Türk basýnýnýn öncü gazetesi Star, edebiyat dünyasýnda büyük yanký bulan ve kültür sanat camiasýnýn en prestijli ödülü Necip Fazýl Ödülleri'nin bu yýl 10'uncusu düzenliyor. Fikir sanat dünyamýza özgün eserleriyle katký saðlayan yapýtlarýn sahipleri, yoðun ilgi gören törende ödülleriyle buluþuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn destekleriyle 'Doðdu Batmayan Güneþ' temasýyla düzenlenen gecenin onur konuðu Cumhurbaþkaný Sayýn Recep Tayyip Erdoðan olacak.

30 Aralýk 2023 Cumartesi günü saat 19.00'da 24 TV ve 360'ta yayýnlanacak ödül törenine kültür ve sanat dünyasýndan önemli isimler katýlýyor.

GECENÝN TEMASI 'DOÐDU BATMAYAN GÜNEÞ'

Necip Fazýl Ödülleri her yýl hazýrlanan tematik filmleriyle de ses getiriyor. 2017 yýlýnda 'Gençlik Ruh Ýþidir', 2018 yýlýnda 'Çilesiz Dava Olmaz', 2019 yýlýnda 'Gündüz Geceye Muhtaç' ,

2021 yýlýnda 'Ýnanç Zaferin Müjdecisidir', 2022 yýlýnda ise 'Yük Kimin Omzunda?' temasýyla kýsa filmler hazýrlanmýþ, izleyenlere duygu dolu anlar yaþatmýþtý.

Bu yýl ise 'Doðdu Batmayan Güneþ' temasýyla hazýrlanan film davetlilerin beðenisine sunulacak.

Reklam filminde 'Doðdu Batmayan Güneþ' temasýna þöyle vurgu yapýldý;

"Yýldýzlar gibi durup dinlenme. Gece, habercisidir ardýndan gelen güneþin, ýþýðýn peþine düþ.

Dün bitti. Gün baþladý. Güneþ doðdu.

Müjdeler olsun size doðdu batmayan güneþ!"

KÝMLER ÖDÜL ALACAK?

Prof. Dr. M. Fatih Andý, Prof. Dr. Hicabi Kýrlangýç, Prof. Dr. Turan Karataþ, Doç. Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun'dan oluþan jüri heyetinin aldýðý kararlar neticesinde 2023 Necip Fazýl Ödülleri'ne layýk görülen isimler þöyle:

NECÝP FAZIL ÖDÜLLERÝ 2023

Necip Fazýl Þiir Ödülü: Ali Günvar

Necip Fazýl Hikâye-Roman Ödülü: Selahattin Yusuf

Necip Fazýl Fikir-Araþtýrma Ödülü: Ahmet Ayhan Çitil

Necip Fazýl Ýlk Eserler Ödülü: Sema Bayar

Necip Fazýl Ýlk Eserler Ödülü: Rýdvan Tulum

Necip Fazýl Uluslararasý Kültür Sanat Ödülü: Nacer Khemir

Necip Fazýl Çocuk Edebiyatý Ödülü: Figen Yaman Coþar

Necip Fazýl Görsel Sanatlar Ödülü: Selahattin Sancaklý

Necip Fazýl Mimarlýk Ödülü: Samsun Üniversitesi Ballýca Kampüsü'nde 1 ve 2 No'lu Tütün Depolarýnýn Mimarlýk ve Tasarým Fakültesi'ne Dönüþümü

H. Ýbrahim Düzenli, A. Asým Divleli, E. Selçuk Taþar (Samsun Üniversitesi Tasarým, Mimarlýk ve Þehir Çalýþmalarý Uygulama ve Araþtýrma Merkezi) & Ahmet Yýlmaz, Ý. Hakký Yiðit, B. Sami Ateþçi (Mi'Mar Mimarlýk)

Necip Fazýl Müzik Ödülü: Büþra Kayýkçý

Necip Fazýl Saygý Ödülü: Hüsrev Hatemi