BMW Vision iNext gün yüzüne çıktı
ABONE OL
BMW’nin en büyük SUV’u olan X5’in benzer boyutlarına sahip olan yeni konsept, BMW’nin otonom ve elektrikli otomobil teknolojilerinin bir vitrini. Elektrikli i Serisi’nin devamı olacak olan otomobil, BMW’nin i projesinin 2. Nesli olarak adlandırılıyor. 
 
BMW patronu: Otomobillerimiz her zaman direksiyona sahip olacak
 
BMW’nin Vision iNext modeli otomobillerin geleceğine ışık tutan bir model olarak karşımıza çıkıyor.  Üzerinde yer alan elektrik sistemi, bağlantı sistemleri, otonom sürüş gibi detaylar aracın geleceğin bizlere göstergesi. BMW’nin ürün geliştirme müdürü olan Klaus Frohlich, iNext projesinin markanın tüm geleceğini şekillendirdiğini ve bu gelişimin sağlam temeller ile atıldığını gösteriyor derken, yeni iNext konseptinde BMW’nin klasik tasarımından eser yok diyebiliriz. Devasa böbrek ızgara, içerisinde otonom sürüş için gerekli olan tüm parçaları barındırıyor. B sütunu olmayan otomobil, suicid doors yani arka kapıların terse açılma özelliğine sahip. Gölgede mora dönen bir bakır rengine sahip olan otomobil, iç mekanda da tamamen dijital ekranlara yer vermiş. 
 
Ahşap görünümlü ön panel, çok ince tasarlanan koltuklar ile Vision iNext, akıllı kumaş denilen teknolojiye sahip olan otomobilde, koltuklara yerleştirilen akıllı materyal bir ışık akışı ile farklı bir görüntü sunuyor. Beşinci nesil elektrikli aktarma sistemi kullanacak olan otomobil, 2020 yılında iX3 modelinde göreceğimiz sisteme sahip olacak. 
380 km menzile sahip olacak olan otomobilin, 0-100 km/s hızlanması sadece 4 sn sürecek. Otonom sisteminde de iki sürücü moduna sahip olacak otomobilde, direksiyon aktif olarak yer alacak ve sürücünün de müdehale yapmasını sağlayacak. İkinci seçenekte ise direksiyon katlanıp daha fazla alan sunacak.