Mercedes A Serisi’nin en güçlü hali ortaya çıktı
ABONE OL

Ekim ayının başında gerçekleşecek olan Paris Motor Fuarı’nda ilk kez tanıtımı yapılacak olan AMG modeli, artık ismini değiştirdi. Önceki neslinde A45 AMG olan ve Audi S3, VW Golf R modellerine en büyük rakip olan model, rekor kıran motorunun gücünü ne yazık ki kıstı. 2.0 litrelik motora sahip olacak olan A35 AMG, 305 beygir güce sahip olacak. 4 Matic sistemine sahip olan otomobil Mercedes’in M260 kodlu motorunu kullanıyor. A250 modelinde kullanılan motorun elden geçmiş hali olan bu motor, 83.0 mm çaplı ve 92.0 mm strok ölçülerine sahip. Alüminyum döküm olan motorda AMG tarafından yapılmış büyük bir geliştirme yer almıyor. AMG’nin en büyük dokunuşu ise aracın egzoz sisteminde. Daha sesli çalışan egzoz sisteminin dışında otomobilin daha rahat egzoz gazını atması için tasarlanan egzoz, otomatik kontrollü bir valfe sahip. AMG’nin Speedshift yazılına sahip olan 7 ileri çift kavramalı şanzıman, Launch Control seçeneğine de izin veriyor.

Tamamen elden geçen 4Matic sistemi, önden çekişten daha çok arkadan itişli gibi davranıyor ve elektromekanik yeni diferansiyel kilidi sayesinde 50:50 güç dağılımına sahip olabiliyor. Kaygan zemin, Konfor, Sport ve Sport+ seçeneğine sahip olan otomobilde, kaygan zemin seçeneği, aracın gücünü ve tepkilerini normal bir A200 değerlerine getiriyor. Bu sayede daha güvenli sürüş sağlayan otomobilin içindeki canavarı ortaya çıkartmak içinse Sport+ seçeneğini seçmeniz yeterli oluyor.  Launch Control seçeneği ile 4.7 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobil yeni WLTC verilerine göre 100 km’de 13.7 litre civarında tüketim değerine sahip. Saatte 250 km hıza çıkabilen otomobilde, bu tür araçlarda gördüğümüz limitör sunuluyor.

İç mekanda ise standart bir A Serisi’nde çok farklı bir tasarıma sahip olmayan otomobilde AMG modellere özel işlemeler, koltuklar ve direksiyon kullanılmış. Aracın tüm dijital detaylarında AMG logosu da yer alıyor.