'Hükümetin desteğiyle önemli adımlar attık'
ABONE OL

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan Haydar Yenigün, düzenlenen Olağan Genel Kurul toplantısında yeniden Otomotiv Sanayii Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Genel kurul kapsamında 2018 yılını değerlendiren OSD Başkanı Haydar Yenigün, otomotiv sanayiinde değişen küresel rekabet ortamı ve 2019 yılıyla ilgili önemli mesajlar verdi. 

SINIRLI DARALMA OLDU 

Sektörün çatı kuruluşu konumunda olan OSD’nin, 45 yıldır otomotiv sanayiinin gelişimi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirten Haydar Yenigün, “Sektörümüzün diğer değerli STK’larıyla ortak hareket ederek hurda teşviki, vergi indirimleri, ÖTV matrahlarının güncellenmesi ve ticari araçların kiralanması gibi konularda, devletimizin de ciddi yardımlarıyla önemli sonuçlar aldık. 2018 yılında başlattığımız çalışmalar ile otomotiv sektörünün bir bütün olarak gelişimi için ilk aşamada ‘Acil Eylem Planı’ oluşturduk ve hükümetimiz ile paylaştık. Bu konularda hükümetimiz gerekli düzenlemeleri yaparak, 2018 yılında yaşanan daralmanın sınırlı kalmasını sağlamış ve sanayimizin üretim rekabetçiliğini desteklemiştir” dedi. 

İHRACAT REKORU

Haydar Yenigün, “Bu olumsuzluklara rağmen, son 13 yıldır lider ihracatçı konumunda yer alan sanayimiz 2018’da rekora imza atarak 32 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi” dedi.