Togg'dan yapýlan açýklamaya göre, Togg, uluslararasý tecrübeye sahip lider atamalarýyla organizasyon yapýsýný güçlendirmeye devam ediyor.
20 yýlý aþkýn süredir mobilite çözümleri ve mühendislik hizmetleri alanýnda global ölçekte üst düzey yöneticilik yapan Göçmez, 21 Kasým itibarýyla Togg Europe Lideri ve Togg Devreye Alma Proje Direktörü olarak sorumluluk üstlenecek.
Mobilite çözümleri ve mühendislik hizmetleri alanlarýnda faaliyet gösteren FEV'den Togg'a katýlan Dr. Taner Göçmez, ODTÜ Endüstri Mühendisliði Bölümü'nden mezun oldu. Göçmez yüksek lisans ve doktora derecelerini RWTH, Aachen Almanya'dan aldý, Sabancý Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi ortak Executive MBA programýný tamamladý.
FEV'de ekip lideri, proje yöneticisi, iþ geliþtirme direktörü gibi çeþitli kademelerde görev yapan Göçmez, 2011 yýlýnda FEV Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaya baþladý. Göçmez bu görevine ilaveten 2018 yýlýndan bu yana FEV Asya'dan Sorumlu Baþkan Yardýmcýsý ve 2020 yýlýndan bu yana Yazýlým ve Test Çözümlerinden Sorumlu Küresel Baþkan Yardýmcýsý olarak görev yapýyordu.
Açýklamaya göre, Stuttgart'taki merkez, Togg'un dünya çapýnda bir marka olarak tescillediði kullanýcý odaklý, akýllý, empatik, baðlantýlý, otonom, paylaþýmlý ve elektrikli mobilite kavramlarýný temsil eden USECASE Mobility konseptinin uygulama alanlarýndan biri olacak.
Yeni trendlerden doðan kullanýcý ihtiyaç ve beklentilerine uygun mobilite çözümlerinin geliþtirileceði merkezde, bu alanda ortaklýklar ve yeni iþ modelleri geliþtirmeye yönelik faaliyetler de yürütülecek.
Togg Europe, nesnelerin interneti, büyük veri, dijital iþ gücü ve yapay zekâ konularýndaki çalýþmalar için de önemli bir üs olacak.
Togg'un þirketi kurmak için seçtiði Stuttgart bölgesi, yenilikçi ruhuyla Almanya'nýn en önemli iþ ve ekonomi merkezi konumunda.
Almanya'nýn 12 inovasyon merkezinden biri olan Stuttgart'taki de:hub, akýllý ürünler, mobilite ve endüstri 4.0'ý çevreleyen yenilikçi çözümler gibi yenilikçi çözümler saðlayan Stuttgart'ýn dijital ekosistemine dahil olma fýrsatý sunuyor.
"Geleceðin endüstrilerine" odaklanan Stuttgart'taki inovasyon merkezinde 40'tan fazla uluslararasý, ulusal ve bölgesel þirket ve startup faaliyet gösteriyor.
Almanya'daki 12 inovasyon merkezi için bir þemsiye olarak çalýþan: de:hub ekosistemi, kurulduðu 2017'den bu yana 2 bin 500'den fazla startup, 2 binden fazla küçük ve orta ölçekli iþletme, 100'den fazla araþtýrma enstitüsü ve 350'den fazla uluslararasý þirketi içeriyor.