Yerli otomobil ile ilgili yeni geliþme! Tarih belli oldu
ABONE OL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu ile Bursa Ticaret Borsasý (BTB) Yönetim Kurulu Baþkaný ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlý, Bursa Milletvekillerini ve Bursa Ýli Oda Borsa Yönetim Kurulu Baþkanlarýný Ankara'da aðýrladý. Gemlik'ten toplantýya Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Paþa Aðdemir ve Borsa Baþkaný Özden Çakýr katýldý.

TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleþen öðle yemeðine AK Parti'den TBMM Ýnsan Haklarý Ýnceleme Komisyonu Baþkaný Hakan Çavuþoðlu, Ýçiþleri eski Bakaný Efkan Ala, Zafer Iþýk, Bursa Milletvekilleri Ahmet Kýlýç, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yýlmaz Gürel ile CHP'den Erkan Aydýn ve MHP'den Hidayet Vahapoðlu katýlýrken, yemekte BTSO Baþkaný Ýbrahim Burkay'la beraber 17 ilçenin Ticaret odasý ve borsasý baþkanlarý da hazýr bulundu.

Toplantýda Bursa’nýn çok önemli bir ekonomik güç olduðunun altýný çizen Hisarcýklýoðlu, potansiyelinin tam olarak kullanýlmasý halinde ülke ekonomisine katkýsýnýn daha da artacaðýný bildirdi. Hisarcýklýoðlu, Bursa ilinin temsilcileri ile görüþ alýþveriþinde bulunurken, Türkiye`nin Otomobili Giriþim Grubu (TOGG) ile ilgili yürütülen çalýþmalar hakkýnda Bursa Milletvekillerine ve Oda Borsa Baþkanlarýna bilgilendirmede bulundu.

Bursa TB Baþkaný ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlý da Bursa’nýn neferleri olarak bir araya geldiklerine iþaret ederken, TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu’na, iþ dünyasý adýna Bursa’ya verdiði desteklerden dolayý teþekkür etti. Matlý, þehrin ekonomisinin ele alýnmasý açýsýndan toplantýnýn önemine dikkat çekti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Burkay da göreve geldiklerinden bu yana ortak akýl toplantýlarý yaptýklarýný söyledi. Burkay, yürüttükleri projelerin Türkiye’ye rol model olacak çalýþmalar olduðuna vurgu yaparak, “Bakan ve Milletvekillerimize Bursa’nýn meselelerinden dolayý dertlendikleri için teþekkür ediyorum” dedi.