Erkekler, kadınlar sayesinde Milano’da ‘efsane’ gördü!
ABONE OL

Biraz sonra okuyacağınız gerçek maceranın kahramanı, kadınlar! Çünkü futbol düşkünü eşlerinin “Keşke bir gün ünlü futbolcularla gerçek bir stadyumda futbol oynasam” hayalini gerçeğe dönüştürdüler. Hikayeyi başlatan beyaz eşya markası Indesit. İngiltere’den Arsenal FC, İtalya’dan AC Milan ve Fransa’dan Paris Saint-Germain takımlarının sponsoru olan marka, internet üzerinden ‘Support Your Hero-Kahramanını Destekle Yarışması’ başlattı, kadınlar ise eşlerini bu yarışmaya kaydettirdi. Kayıt esnasında eşinin futbola duyduğu tutkuyu anlattı, bunu okuyanlar da onlara oy verdi. Indesit, tüm dünyada en yüksek oyu alan 33 çifti, geçen hafta İtalya’nın Milano şehrinde ağırladı. O çiftlerden beşi Türk’tü.

Yarışmayı kazanan çiftlerden erkekler San Siro Stadyumu’nda A.C. Milan, Arsenal ve Paris Saint-Germain takımlarının efsanevi oyuncularıyla futbol oynadı. Eşleri ise onları tribünde destekledi. O futbolcular arasında kimler yoktu ki! Milan’dan Daniele Massaro, Alessandro Costacurta ve Franco Baresi; Arsenal’den Robert Pires ve Tony Adams; Paris Saint-Germen’den Gianluca Zambrotta ve Daniel Bravo! Biz de hem kahramanların maçlarını izledik hem de efsanevi futbolculara merak edilenleri sorduk.

Hagi Olsaydı kupayı biz almıştık

22 yıllık kariyeri boyunca Arsenal forması giyen İngiliz milli futbolcu Tony Adams, tüm zamanların en iyi defans oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. 47 yaşındaki Adams, bir süre önce alkolle mücadelesini yazdığı Addicted adlı kitapta anlatmıştı.

-Eğer bugün Messi’ye karşı oynasaydım, önce ona tekme atmaya çalışır, sonra ayağa kaldırırdım (gülüyor).

-Heykelimin Emirates Stadyumu’nun önüne dikilmesi onur verici. Bunu hakedecek kadar futbola ne verdim bilmiyorum açıkçası. Oynadığım sürece pek çok başarıya imza attım. Futbol oynarken kaçırdığım şey şu: Seyahat etmek! Hep Londra’daydım. 11 yıl önce emekli olunca Japonya’dan ABD’ye pek çok ülkeyi gezdim. Balık tutmaya gittim, tiyatro izledim.

-Futbolu bıraktıktan sonra  Brunel Üniversitesi’nde spor bilimleri okudum. Hala yüksek lisans öğrencisiyim. 

-2000 yılında Galatasaray ile oynadığımız UEFA Kupası finalinde eğer Hagi kırmızı kart görüp de maçtan atılmasaydı kupayı Arsenal alırdı! Hagi çıkınca Galatasaray savunmaya geçti, biz de gol atamadık!

-Alkol bağımlısıydım. 17 yaşımdayken sakatlandım. Futbol hayatımdı, tüm sorunlarımı çözüyordu. Futbol oynayamayınca alkole sığındım. Hapse girdim, pek çok kötü şey yaşadım. Sonra tedavi gördüm, 17 yıldır içmiyorum.

-Profesyonel hayatım boyunca sadece Arsenal’de oynadım çünkü Londra’da büyüdüm, orada yaşıyordum. Alex Ferguson beni istemişti iki kez ama tüm hayatım Londra’da geçtiği için gitmedim.

-Benim efsanemi soracak olursanız Franco Baresi.

NİHAT KAHVECİ ÇOK İYİ BİR GOLCÜ

40 yaşındaki Fransız futbolcu Robert Pires de etkinlik kapsamında Milano’da olan efsanelerdendi. Pires kariyeri boyunca FC Metz, Olympique, Marseille, Arsenal ve Villareal takımlarında top koşturdu...

-Babam Portekiz, annem İspanyol. Babam Benfica taraftarıydı. Benfica’dan teklif aldım ama gitmedim. Babam hiçbir şey demedi. İngiltere, Fransa ve İspanya’da iyi şartlar oluşmuştu, o yüzden oradaki takımlara gittim.

-Villareal’deyken Nihat Kahveci ile birlikte oynadık, benim arkadaşım. Çok iyi bir forvet olduğunu düşünüyorum. Güzel goller attı. Çok da esprilidir.

FATİH TERİM BENİM İÇİN DE İMPARATOR

İTALYAN futbolcu Alessandro Costacurta, 20 yılı aşkın bir süre Milan’da oynadı. Altı yıl önce 41 yaşında futbolu bıraktı. Fatih Terim, Milan’ın teknik direktörü olduğu dönemde onunla da çalışan Costacurta röportaj sonunda Fatih Terim’e selam söylememizi istedi.

-40 yaşında futbol oynamak ilginçti. Futbola 7 yaşında başladım, 41 yaşına kadar profesyonel oynadım. Dizimden sakatlanınca futbolu bıraktım. Şansıma bu sakatlığı kariyerimin sonunda yaşadım.  

-Fatih Terim, biraz sinirliydi. Oyuncular Terim ile çok iyi anlaşıyordu. Sempatik, duygusal bir kişi. Benim için büyük bir insan, imparator.

-Yıllarca Milan’da oynadım, sadece bir yıl İngiltere’de Tottenham Hotspur’daydım. Tottenham Hotspur hayranıyım. Türkiye’de hayranı olduğum takım tabii ki Galatasaray tabii ki Fatih Terim’den dolayı.