Ramazan sofrasında bulundurulması gereken 5 besin
ABONE OL

On bir ayın sultanı, yılın en bereketli ayı Ramazan için hazırlıklar yapılmaya başlandı. 16 Mayıs Çarşamba gününde başlayacak Ramazan Ayı’nın ilk sahuru 15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece yapılacak. Hazırlıklar tam gaz devam ederken uzmanlardan da uyarı gecikmedi. Diyetisyen Çağlanur Korkmaz, Ramazan Ayında sofralarda bulundurulması gereken besinler hakkında bilgi verdi. 

Düzenli kan şekeri için tarçın

Özellikle sahurda tüketilmesi gereken besinlerden bahseden Korkmaz, “İlk besin yumurta. Anne sütünden sonra gelen vücutta yararlılığı en yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Yüksek protein içeriği sayesinde tok tutma etkisi mevcuttur. Sahurda 1 adet haşlanmış yumurta, omlet veya menemen tüketilmesi vücut için gerekli olan proteinin büyük bir kısmının alınmasını sağlar ve tokluk hissini artırır. Tarçın, kan şekerinin düzenlenmesinde önemli rol oynayan baharatların başında geliyor. Uzun süre açlık sonrasında alacağımız besinlerle yükselen kan şekerimizi dengelemek için süte, yoğurda, suya, çaya tarçın ilave edebiliriz” dedi.

Sahurda tam buğday tüketin

Cevizin içeriğindeki Omega-3 yağ asitlerinden dolayı Ramazanda açlığa bağlı dikkat azalması ve sağlıklı bir oruç süresi için günde 2-3 tane ceviz tüketilmesi gerektiğini ifade eden Korkmaz, “İçeriğindeki doymamış yağ sayesinde kalp koruyucu besinler arasında yer almaktadır. Süt ve yoğurt, içeriğindeki yüksek kalsiyum içeriği nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır. Yüksek protein içeriği ile tokluk süresini uzatmaktadır. Ramazanda tüketilmesi ile kilo alımının önüne geçilerek kilo kontrolü sağlanabilir. Yüksek lif içeriği nedeniyle tam buğday ürünleri de uzun süreli tokluk sağlamaktadır. Sahurda tüketilen tam buğday ekmeği daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır. 1-2 dilim tam buğday ekmeği sahurda tercih edilebilir” açıklamalarında bulundu.