ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý, Baðdat Uluslararasý Havalimaný'nda Baþbakan Muhammed Þiya es-Sudani ve diðer yetkililer resmi törenle karþýladý.

Erdoðan ile Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler, Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun ile Cumhurbaþkaný Dýþ Politika ve Güvenlik Baþdanýþmaný Büyükelçi Akif Çaðatay Kýlýç da Baðdat'a geldi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, günübirlik ziyareti kapsamýnda, Baðdat'ta Cumhurbaþkaný Abdullatif Reþid ve Baþbakan Muhammed Þiya es-Sudani ile görüþtü.

CUMHURBAÞKANLIÐI ÝLETÝÞÝM BAÞKANLIÐINDAN ERDOÐAN ÝLE REÞÝD GÖRÜÞMESÝNE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA:

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýnýn sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamaya göre Erdoðan, Baðdat'ta Irak Cumhurbaþkaný Reþid ile bir görüþme gerçekleþtirdi.

Türkiye ve Irak ikili iliþkileri, Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarý, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konularýnýn ele alýndýðý görüþmede Erdoðan, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerinin bulunduðunu, Irak'ýn terörün her türlüsünden arýndýrýlmasý gerektiðini ifade etti.

Baðdat ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasýndaki iliþkilerin rayýna girmesinin ve Türkmenlerin hak ettiði konuma ulaþmalarýnýn Irak'ýn istikrarý için önemli olduðunu da belirten Erdoðan, Gazze'deki Ýsrail zulmünü durdurmak için çabalarýn devam ettiðini, Müslüman ülkelerin bu süreçte birlik içinde hareket etmesinin gerektiðini kaydetti.

Erdoðan ile Sudani ortak basýn toplantýsý düzenleyecek, iki ülke arasýnda anlaþmalar imzalanacak.

Erdoðan, temaslarý çerçevesinde daha sonra Erbil'e ziyaret gerçekleþtirecek.