2 HDP’li için ‘vekilliği düşürülsün’ talebi
ABONE OL

TBMM Başkanlık Divanı, bir canlı bombanın taziye evini ziyaret eden HDP’li Tuba Hezer ile makam aracında teröristlere silah taşıdığına ilişkin görüntüler basına yansıyan Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevkine karar verdi. Meclis çalışmalarına katılmadıkları için Hezer ve Sarıyıldız’ın milletvekilliklerinin düşürülmesi bir süre önce gündeme gelmiş ve TBMM Başkanlık Divanı da, bu konuda çalışma yapması için bir alt komisyon oluşturmuştu. Bir milletvekilinin, 1 ay içinde mazeretsiz şekilde 5 birleşime katılmaması durumunda vekilliğinin düşürülmesi gündeme getirilebiliyor. 

HAKLI BULUNDU

Alt komisyon da yaptığı çalışma sonucunda, 50 birleşimden fazla Genel Kurul çalışmalarına katılmadıkları tespit edilen Hezer ve Sarıyıldız’ın milletvekilliklerinin düşürülmesi gerektiği yönündeki talebi haklı buldu. Başkanlık Divanı’nın, her iki ismin dosyalarının sevkine yönelik kararının ardından TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu toplanarak, dosyaları görüşecek. Komisyon da ‘vekillik’ düşürülsün derse, karar Genel Kurul’da oylanacak. Oylamada rapor kabul edilirse, iki ismin vekilliği düşecek. 

‘TÜKÜRÜKÇÜ’ HDP’Lİ VEKİL KIVIRDI

“PKK sizi tükürüğüyle boğar, kimse PKK’nın gücünü test etmeye kalkmasın” diyen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeytan çark etti. ‘Terör örgütüne üye olmak, örgüt propagandası yapmak ve toplantı kanununa muhalefet’ suçlarından 20 yıl hapsi istenen Zeydan dün Diyarbakır’da hakim karşısına çıktı. Tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi’nden getirilen Zeydan, ifade verdi. Zeydan şunları söyledi: ‘PKK sizi tükürüğünde boğar’ sözü manipüle edildi. Ben o sözü asla Türkiye halklarına ve devletine söylemedim. Bu cümle DEAŞ’a karşı kullanılmıştır, o yönde bir tepkidir.