2020'nin son Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplanýyor
ABONE OL

2020'nin son Bakanlar Kurulu toplantýsýnda Hazine ve Maliye Bakaný Elvan ile Adalet Bakaný Gül'ün yapacaðý sunumlar çerçevesinde 2021'deki ekonomi, hukuk ve demokrasi reformlarý masaya yatýrýlacak.

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi’nde yapýlacak olan toplantýnýn ana gündem maddeleri, bütün bir yýlýn deðerlendirmesi ve 2021 reformlarý olacak. Hukuk ve ekonomi alanýnda yapýlacak reformlarla ilgili atýlacak önemli adýmlarýn kararlaþtýrýlmasý bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakaný Lütfi Elvan ve Adalet Bakaný Abdülhamit Gül’ün, çalýþmalarýn son durumuyla ilgili bir sunum yapmalarý planlanýyor.

Çin’den gelen aþýnýn incelenme ve daha sonra vatandaþa uygulama süreci de masaya yatýrýlacak. Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca’nýn, alýnan tedbirlerin vaka sayýlarýný nasýl etkilediðiyle bir sunum yapmasý bekleniyor.

AB VE ABD ÝLE YENÝ DÖNEM

Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Kabine toplantýsýnýn baþlýklarý arasýnda, AB ile önümüzdeki dönemde atýlacak yeni adýmlar da olacak. AB ile yeni bir sayfa açma konusunda hazýrlýklý olunduðu her fýrsatta vurgulanýrken, Doðu Akdeniz konusunda Türkiye’nin uluslararasý bir konferans önerisine karþý ülkelerin nasýl bir tutum içerisinde olduðu deðerlendirilecek. Dýþiþleri Bakaný Mevlüt Çavuþoðlu’nun konuyla ilgili bir sunum yapmasý planlanýyor. Toplantýnýn en önemli gündem baþlýklarýndan biri de yeni ABD yönetimi ile iliþkilerin seyri olacak. CAATSA yaptýrýmlarý ve yeni ABD Baþkaný Joe Biden’ýn izleyeceði politika deðerlendirilecek.