28 Þubat’ýn FETÖ’cü komutaný
ABONE OL

28 Þubat 1997 darbe sürecinin 60 generaline aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis istenmesinin ardýndan dönemin komutanlarýnýn ‘Biz o dönemde FETÖ ile mücadele etmiþtik’ diyerek kendisini savunmasýna yalanlama, o dönem ‘irtica ile mücadele’ gerekçesiyle ordudan uzaklaþtýrýlan komutanlardan geldi. 28 Þubat’ýn ‘FETÖ’cü komutanýnýn maðduru’ olduðunu belirten emekli Albay Ýbrahim Keleþ, “Beni ‘irticacýyým’ diye ihraç eden Gaziantep Batý Çalýþma Grubu (BÇG) Komutaný dönemin yüzbaþýsý þimdi Albay Þahin Kuyucu son KHK ile ‘FETÖ üyeliðinden atýldý. 28 Þubatçýlar, milli unsurlarý tasfiye ettiði için önü açýlan FETÖ’cüler TSK içinde kadrolaþtý ve 15 Temmuz yaþandý”dedi. Milli Güvenlik Kurulu’nun 28 Þubat 1997’deki toplantýsý sonrasý yayýmlanan bildiri ‘Postmodern darbenin’ utanç belgesi olarak geçti.

BÇG KOMUTANI ÇIKTI

28 Þubat sürecinde, ordudan ‘irticacý’ diye uzaklaþtýrýlan subaylardan biri, bugün Adaleti Savunanlar Stratejik Araþtýrmalar Merkezi’nde güvenlik stratejisi olarak görev yapan Ýbrahim Keleþ›ti. Albay Ýbrahim Keleþ, anlam veremediði þekilde 28 Þubat YAÞ’larýndan birinde ‘irticacý’ olduðu gerekçesiyle ordudan uzaklaþtýrýldýðýný söyledi. Keleþ, 28 Þubat sürecinin darbeci generallerinin eylemleriyle FETÖ’nün nasýl TSK içinde yapýlandýðýný ve 15 Temmuz darbesinin kilometre taþlarýnýn döþendiðini ise kendi hayatýndan þu örnekle anlattý: “28 Þubat sürecinde ‘irticacý’ olduðum gerekçesiyle TSK’dan uzaklaþtýrýlýnca, Gaziantep’teki Garnizon komutanýma giderek, hangi gerekçe ve belgelere dayanarak beni irticacý ilan ettiklerini sordum. Çocuklarýnýn üzerine yemin ederek, kendisilerinin hiç bir þekilde bu karara bir katký yapmadýklarýný söyledi. 28 Þubat süreci sonrasýnda, Þahin Kuyucu isimli subay 6 aylýk bir istihbarat kursuna alýnmýþ ve ardýndan BÇG Gaziantep Komutaný olarak atanmýþtý. Beni irticacý diye fiþleyerek ordudan uzaklaþtýran 28 Þubatçý Albay Þahin Kuyucu son KHK’da terör örgütü FETÖ üyeliði nedeniyle ordudan men edildi. 28 Þubatçýlar, milli hassasiyetleri olan bizim gibi subaylarý ordudan uzaklaþtýrarak 15 Temmuz’un suikastçý FETÖ’cü generalleri Gökhan Sönmezateþ, Semih Terzi, 2. Ordu Komutaný Adem Hututi gibi subaylarýn önünü açtý ve onlara hiç dokunmadý.”

ÖNLERÝNÝ AÇTILAR

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriþiminde Marmaris’te Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’a suikast giriþimini planlayan Tuðgereral Gökhan Sönmezateþ ve Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlýðý’ný ele geçirmeye çalýþan Tuðgeneral Semih Terzi FETÖ’cü subaylarýn yüzbaþý gibi küçük rütbeli subaylarken 28 Þubat süreciyle önünün açýldýðýný belirten Ýbrahim Keleþ, “Biz o dönemde, 28 Þubatçýlarýn FETÖ’cü subaylara dokunduðunu görmedik. Tam tersine milli hassasiyetleri olan subaylarý sýrf namaz kýlýyor diye TSK’dan uzaklaþtýrarak 15 Temmuz’un kilometre taþlarýný döþediler. FETÖ’cü subaylar da onlarla iþbirliði yaptý. Beni irticacý diye ordudan uzaklaþtýran BÇG komutaný Þahin Kuyucu ‘nýn bugün FETÖ’den ihraç edilmesi, bunun en somut örneði. 28 Þubatçýlar, milli unsurlarý tasfiye ettiði için önü açýlan FETÖ’cüler TSK içinde kadrolaþtý” dedi.

FETÖ ELEBAÞI DARBECÝLERÝ ÖVÜYORDU

Zaman TSK’dan ihraçlarý alaycý baþlýkla vermiþti. 

‘Darbe tehdidi’ ile dönemin Refahyol Hükümeti Baþbakaný Necmeddin Erbakan’a ‘irticayla eylem planý’ uygulatmak isteyen 28 Þubat generalleri, Sincan’da tanklarý yürüterek ‘Demokrasinin Balans ayarýný yaptýklarýný’ söylemiþ, Batý Çalýþma Grubu adý altýnda ülkenin neredeyse tamamýný fiþlemiþ, dini hassasiyetleri olan memurlarý ve iþadamlarýna ‘irticacý’ ve ‘yeþil sermaye’ adý altýnda ‘cadý avý’ baþlatmýþ, baþörtülü öðrenciler üniversitelerden uzaklaþtýrýlmýþ, sayýsýz dernek ve vakýf kapatýlmýþtý. O dönemde ‘Dokunulmayan’ kurumlar arasýnda ise terör örgütü FETÖ’nün o dönemde sözde ‘cemaat’ maskesi altýnda faaliyet yürüttüðü üniversiteleri, yurtlarý, dershaneleri ve iþadamlarý olmuþtu. 

ÝKNA ODALARI FETÖ’YE ÇALIÞTI

28 Þubat sürecinde, binlerce baþörtülü öðrencinin üniversitelerden uzaklaþtýrýldýðýna ama o gün ‘cemaat’ adý altýnda gizlenen FETÖ okullarýnda okuyan öðrencilere dokunulmadýðýna dikkat çeken dönemin maðdurlarýndan Nuray Canan Songür ise þunlarý söyledi: “28 Þubat sürecinde, FETÖ’nün öðrenci evlerinde kalan arkadaþlarýmýza tesettürden vazgeçmeleri için azami gayret gösteriyorlardý. Verdikleri sohbetlerde Fetullah Gülen’in eðitim için baþörtüsünün açýlabileceðine dair fetvasý vurgulanýyor, zorlanacak olanlar için ise ilk etapta kullanmalarý için ücretsiz peruk temin ediyorlardý. Baþörtüsünün furuat olduðu, Allah rýzasý için baþörtüsünden vazgeçmek gerektiði, açmama konusunda ýsrarýn Ýslam’a zarar verdiði gibi çeþitli psikolojik baskýlarla öðrencileri etkilemeye çalýþýyorlardý. Cuntacýlara karþý yapýlan eylemlere katýlmanýn devlete karþý provokatif bir tutum olduðu anlatýlýyor, protestolara katýlan öðrenciler öðrenci evlerinden atýlýyor. Ayrýca baþörtülerini açmayý reddedenlerin de evlerde kalmalarýna müsaade etmiyorlardý. Daha da vahimi Anadolu’dan gelerek aileleri tarafýndan onlarýn evlerine emanet edilmiþ bu öðrencilerin sorumlu ev ablalarý, anne babalarýný arayarak baþörtülerini açmalarý konusunda çocuklarýný ikna etmeleri için kulis yapýyor ve ailelerin büyük bir kýsmý FETÖ’cülerin etkisiyle çocuklarýna baský uyguluyorlardý. Evlerinde kalan arkadaþlarýmýzýn baþörtüsünü açmayarak direniþ gösteren diðer arkadaþlarýyla konuþmalarý dahi yasaklanmýþtý. Bunlar gerek sýnýf arkadaþým olan ev ablasýyla yaptýðýmýz tartýþmalar, gerekse onlarýn baþörtüsünü açmama hususunda ýsrarcý arkadaþlarýmýzý ikna etmek için tertiplediði ev sohbetlerinde birebir þahit olduðum olaylardýr”