Abdulhamit Gül'den Kýlýçdaroðlu'na: Seçim sonuçlarýna anketler deðil milletin iradesi karar veriyor
ABONE OL

AK Parti Grup Baþkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ýrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlý, Derya Bakbak, Ali Þahin, Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti Ýl Baþkaný Ertuðrul Teymur ve Ýl Kadýn Kollarý Baþkaný Feray Þahin il baþkanlýðýnda düzenlenen teþkilatla buluþma programýna katýldý. Programda açýklamalarda bulunan AK Parti Grup Baþkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlaçdaroðlu'nun katýldýðý televizyon programýndaki sözlerine cevap verdi.

"MÝLLETÝMÝZE VERDÝÐÝMÝZ TÜM SÖZLERÝ GERÇEKLEÞTÝRECEÐÝZ"

Seçim sürecinin geride kalmasýyla özellikle deprem bölgesi baþta olmak üzere, söz verilen tüm vaatlerin gerçekleþtirileceðini belirten Gül, "Çok yoðun bir seçim sürecini hep beraber tamamladýk, nihayete erdirdik ve bugün huzurlarýnýzda, Gaziantep'imizin hemþerilerimizin, anasýnýn ak sütü kadar helal oylarýyla, destekleriyle milletvekillerimiz seçildi. Gaziantep'te 8 milletvekilimiz AK Parti ve Cumhur Ýttifaký'yla birlikte 9 milletvekili ile mecliste Cumhur Ýttifakýmýz temsil ediliyor. Türkiye'de milletimiz 14 Mayýs'ta ve 28 Mayýs'ta çok önemli bir tercihte bulundu. 14 Mayýs'ta parlamentoda Cumhur Ýttifaký'na destek verdi. Yasama alanýnda yetkiyi verdi ve yine 28 Mayýs'ta da Cumhurbaþkanýmýzý seçerek Cumhuriyetimizin 100. yýlýnda milletin adamý Recep Tayyip Erdoðan'la Türkiye Yüzyýlý'nýn kurulmasý ve yoluna devamý için çok önemli bir destek verdi. Milletimiz birlik, beraberlik, kardeþlik ve huzura, istikrarýn devamýna onay verdi. Tercihini bu yönde kullandý ve bu çalýþmalarla birlikte artýk seçimler geride kaldý. Bizim için þimdi deprem bölgesi baþta olmak üzere tüm sorunlarýmýzý, kalan meselelerimizi çözümleme zamaný. Ülkemizi hedefleriyle buluþturarak Türkiye Yüzyýlý hedeflerini gerçekleþtirecek bir döneme giriyoruz. Saðlýktan ekonomiye ve hukuk alanýndaki reformlara, eðitime ulaþýma varýncaya kadar her alanda yine vaatlerimizi yerine getireceðiz. Cumhurbaþkanýmýzýn milletimize verdiði tüm vaatleri, kanun çalýþmasý gerekenleri parlamentoda diðer hususlarýn, yine idari alandaki konularý yürütme alanýnda ve uygulama alanýnda hayata geçireceðiz. Milletimize verdiðimiz tüm sözleri gerçekleþtireceðiz" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKÝYE YÜZYILI'NIN ANAHTARI YENÝ ANAYASADIR"

Tüm siyasi partilere sivil anayasaya geçiþ için gerekli çalýþmalarýn yapýlmasýnda birlik çaðrýsýnda bulunan Gül, "Bu çerçevede yeni anayasa Türkiye Yüzyýlý için çok önemli hedeflerimizden birisidir. Türkiye Yüzyýlýnýn anahtarý yeni anayasadýr umuyorum ki bu dönemde Türkiye yeni sivil anayasasýný yapacaktýr ve AK Parti bu anlamda yine parlamentoda öncülük yapacaktýr. Türkiye'nin darbe anayasasýnýn tortularýndan kurtulmaya ve sivil bir anayasaya ihtiyacý vardýr. Bu dönemde bunu gerçekleþtirmek için AK Parti olarak yapýcý, uzlaþmacý ve müzakereci bir anlayýþla tüm partililerle parlamentoda da yine öncülük yaparak bir masa etrafýnda yeni anayasamýzý ortaya koymak için gayret edeceðiz ve bu konuda yine çabamýzý ortaya koyacaðýz. Ýnanýyorum ki bu dönem Türkiye Yüzyýlý'na yeni ve sivil anayasa ile demokratik, çoðulcu, katýlýmcý anayasayla gireceðiz Türkiye bunu hak ediyor Türkiye Yüzyýlý bunu hak ediyor, milletimiz bunu hak ediyor, gençlerimiz bunu hak ediyor. Artýk farklýlýklarý ortadan kaldýrarak, farklýlýklarý ötekileþtirme aracý gören deðil, bir zenginlik olarak gören kucaklayýcý bir Türkiye sözleþmesine bir anayasaya Türkiye'nin bu anlamda ihtiyacý var. Milletimizin de bu hakkýdýr. Bunun yerine gelmesi için çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz. Bizim Gaziantep'te hemþerilerimize gönül baðýmýz daha da güçlü bir þekilde devam edecektir" dedi.

"HALKIMIZ RECEP TAYYÝP ERDOÐAN'LA TÜRKÝYE YÜZYILI DEDÝ VE DEVAM DEDÝ"

Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalýþan yabancý medya kuruluþlarýna halkýn gereken cevabý verdiðini belirten Gül, "Deðerli arkadaþlar ve yeni dönemde biliyorsunuz ki önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimde de Türkiye'de çok önemli bir netice alacaðýz. Bu konuda Ýstanbul, Ankara baþta olmak üzere Gaziantep'te de yine en güzel sonuçlarý alacaðýmýza inanýyoruz. Muhalefetin de hali ortada. Görüyorsunuz koltuk kavgalarý, vekil kavgalarý, istifalar, CHP, ÝYÝ Parti genel baþkanlarýna yönelik tabiri caizse kazan kaldýrmalar, istifa çaðrýlarý ne ararsanýz var. Þuanda tek gündemleri bu. Mecliste 7 aday yarýþtý bizim Cumhur Ýttifaký'nýn bir adayý var. Karþý tarafta muhalefet bu ülkeyi yöneteceðiz diye milletten oy istemiþ kiþilerin nasýl bir anda seçim bittikten sonra daðýldýklarýný hep beraber gördük. Yani düþünebiliyor musunuz bir meclis baþkanlýðý için 6 aday çýkaran bir yapý, bir Cumhurbaþkaný, 7 Cumhurbaþkaný yardýmcýsýyla bu ülkeye istikrar deðil bu ülkeye itibar deðil kriz, kaos getireceðini milletimiz bir kez daha görmüþ oldu. Yine seçim sonuçlarýnýn verdiði bir diðer mesajda bildiðiniz gibi bazý gazeteler dergiler, Avrupa baþta olmak üzere Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalýþtýlar, hatta biz ne dedik onlara o manþetleri milletimiz atacak dedik ve 14 Mayýs'ta bir manþet attý. Milletimiz 28 Mayýs'ta bir manþet attý. Recep Tayyip Erdoðan'la Türkiye Yüzyýlý dedi ve devam dedi" þeklinde konuþtu.

"SEÇÝM SONUÇLARINA ANKETLER DEÐÝL MÝLLETÝN ÝRADESÝ KARAR VERÝYOR"

Seçim sonuçlarýna anketlerin deðil milletin iradesinin karar verdiðini belirten Gül, "Sayýn Kýlýçdaroðlu'nun bir televizyon programýnda yine bir takým açýklamalarýyla düþmüþ olduðu durumu hep beraber ibretle görmüþ olduk. Ne yenilgiye ne de milletin iradesine tahammülleri olmadýðýný gördük. Sorsanýz sözüm ona demokratlar, sözüm ona demokrasiyi büyütmüþler ama görüyoruz ki hala fildiþi kulelerindeler, fildiþi kulelerinden hala inememiþler. Milletin verdiði mesajý okuyamamýþlar, Milletin verdiði mesajý okumaktan aciz olduklarýný gördük. Seçim sonuçlarýna, 'anketler bizi kazanacak diye görüyordu bizde inanýyorduk' diye cevap vermiþ. Seçim sonuçlarýna anketler deðil milletin iradesi karar veriyor" diye konuþtu.

Tüm Türkiye ortalamasýnýn üstünde oy alarak 8 tane milletvekilini koruduklarýný ve daha çok çalýþmayla bu sayýnýn 9 milletvekili sayýsýna çýkabileceðini belirten AK Parti Gaziantep Ýl Baþkaný Ertuðrul Teymur ise, "Sahada hep bizle birlikteydiler. Sayýn milletvekili adaylarýmýz bizlerle birlikte tüm sahada her yeri adým adým dolaþtýk, sýkýlmadýk el býrakmadýk, çalýnmadýk kapý býrakmadýk çok þükür sonucu da baþarýlý bir þekilde hem cumhurbaþkanýmýzý tekrar balkon konuþmasýný yaptýrdýk hem de her zaman olduðu gibi 10 puan, tüm Türkiye ortalamasýnýn üstünde oy alarak 8 tane milletvekilimizi koruduk. Hatta 8,5 milletvekili oldu. biraz daha çalýþsaydýk belki Feray Hanýmý da gönderecektik ama o kaçtý. Biz sizlere göstermiþ olduðunuz emekler için çok teþekkür ediyoruz" ifadelerini kullandý.