Adalet Bakaný Tunç'tan 9. Yargý Paketi açýklamasý
ABONE OL

Tunç, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantýsý öncesinde gazetecilerin sorularýný yanýtladý.

Yeni anayasaya iliþkin soru üzerine Tunç, bu konudaki çalýþmalarýn Meclisin uhdesinde olduðunu vurguladý.

TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ'un yeni anayasa konusunda açýklamalar yaptýðýný hatýrlatan Tunç, Kurtulmuþ'un siyasi partilerle görüþme yapacaðýný ifade ettiðini aktardý.

Süreci takip ettiklerini dile getiren Bakan Tunç, þöyle devam etti:

"Adalet Bakanlýðý olarak teknik destek konusunda her zaman hazýr olduðumuzu belirtiyoruz. Siyasi partilerin de bu konuda çalýþmalarý var. AK Parti'nin, MHP'nin önceden yaptýðý çalýþmalar... Tüm bunlar, yeni anayasa Mecliste gerçekleþecek uzlaþmaya baðlý. Çünkü yeni anayasa yapýmý konusunda, Türkiye'nin demokratik, sivil anayasaya kavuþmasý, darbe anayasasýndan kurtulma noktasýnda herkes mutabýk. Siyasi düþüncesi farklý olsa da bu konuda ortak düþüncemiz yeni anayasa yapýlmasý hususunda. Ýnþallah Mecliste yeni dönemde böyle bir uzlaþma gerçekleþir. Meclis Baþkaný'mýzýn bu yönde çalýþmalarý baþlatacaðýný hepimiz öðrenmiþ bulunuyoruz."

Yargý alanýnda yeni düzenlemeler içerecek kanun teklifleriyle ilgili soru üzerine Tunç, "9. Yargý Paketi'yle ilgili çalýþmamýz son aþamaya geldi. 9. Yargý Paketi'ni de Meclis tatile girmeden Meclisin gündemine getireceðiz." bilgisini paylaþtý.

- "ÝNSANIMIZIN CAN GÜVENLÝÐÝ HER ÞEYDEN ÖNEMLÝ"

Sahipsiz köpeklere yönelik düzenleme yapýlýp yapýlmayacaðýnýn da sorulduðu Bakan Tunç, hayvanlarýn korunmasý gerektiðini vurguladý.

Hayvanlarýn birbirlerine ve insanlara zarar vermesinin önlenmesi gerektiðinin altýný çizen Tunç, herkesi üzen bazý olaylar yaþandýðýný söyledi.

Bakan Yýlmaz Tunç, þunlarý kaydetti:

"Elbette ki insanýmýzýn can güvenliði her þeyden önemli. Bu konuda hem hayvanlarýmýzý koruyacak hem de insan saðlýðýný tehdit etmeyecek bir düzenlemeyi yapmak gerekiyor. Bu konuda Tarým ve Orman, Çevre ve Þehircilik, Ýçiþleri ve Adalet bakanlýklarý olarak ortak bir taslaðýmýz, çalýþmamýz var. Bu çalýþmayý gündeme getirmemiz lazým. Burada belediyelerimize, kamu kurumlarýna düþen görevler var. Bu görevleri kanunda belirlemek ve ona göre hareket etmek lazým."

  • Yýlmaz Tunç
  • yargý paketi
  • tbmm