Adaylar ne zaman açýklanacak? AK Parti Sözcüsü Çelik tarih verdi
ABONE OL

Çelik, AK Parti Genel Merkezi önünde basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, Ýran Cumhurbaþkaný Ýbrahim Reisi'ye Kirman'da meydana gelen terör saldýrýsý nedeniyle baþsaðlýðý dilediðini aktardý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Gazze'deki katliamlarýn önlenmesi için diplomasi trafiðini sürdürdüðünü, yoðun mesaisinin içinde, yaklaþan yerel seçimlere yönelik partideki çalýþmalara da baþkanlýk ettiðini söyleyen Çelik, "Geldiðimiz noktada temayül çalýþmalarý, kamuoyu araþtýrmalarý ve toplantýlarýn neticesinde artýk adaylarýn isimleri belirlenmeye baþlandý. Adaylarýmýzýn belli bir bölümünün ilk açýklamasýný, bu pazar günü Ýstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleþtireceðiz. Ayýn 15'inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarýmýzý açýklayacaðýz." bilgisini verdi.

Çelik, bu pazar açýklanacak adaylarýn, büyükþehirler ve þehirlerin bir kýsmýný kapsayacaðýný belirtti.

Seçim beyannamesi çalýþmalarýyla ilgili soru üzerine Çelik, hem AK Parti'nin belediyecilik geleneðinin ana esaslarýný hem de bugünün þartlarýna, ihtiyaçlarýna hitap eden söylemleri, projeleri içeren bir beyanname açýklayacaklarýný kaydetti.

Ömer Çelik, yerel seçimler için diðer partilerle iþbirliði çalýþmalarýndaki son durumun sorulmasý üzerine, þu an görüþmelerin sürdüðünü, sonuçlandýðýnda gerekli açýklamalarýn yapýlacaðýný bildirdi.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
  • AK Parti Sözcüsü Çelik
  • AK Parti