Adrese teslim ihbar
ABONE OL

Üsteğmen savcının evine gitti

Adana'da MİT TIR’larının aranmasından sonra başlatılan “Casusluk soruşturması”nda 70 askerin ifadesi alındı. Skandal operasyonda görev alan üst düzey komutanlar ile alt kademe personeli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan sorguladı. MİT’e yapılan ihanet operasyonunu tüm boyutları ile anlatan baskında görevli Üsteğmen ile Astsubayların verdiği çarpıcı bilgiler şu şekilde:

Savcının evine gittiler

O an nöbetçi savcı olmamasına rağmen ihbardan önce Üsteğmen Önder Kır’ın kendisini de yanında alarak Savcı Aziz Takçı’nın evine götürdüğünü anlatan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Amiri Üsteğmen Hüseyin Özmen ifadesinde, 19 Ocak Pazar günü sabah 04:00’de Üsteğmen Kır’ın kendisini telefonla aradığını belirterek, “Önder Kır bana, ‘Şüpheli bir araç var bir bak’ dedi. 15 dakika sonra tekrar aradı ve ‘önceki gün bir şahıs Hatay Suriye patlama gibi bir şeyler duyduğunu’ söyledi’ dedi. Ben de ‘şube müdürüne haber verelim’ dedim. Kır, Şube Müdürü Bekir Karataş ile görüştüğünü söyledi. Kır’la saat 5 sırlarında Mustafa Kemal Paşa bulvarında buluştuk. Bana ‘Ankara’da Hakan Yüzbaşı diye biri var, şüpheli bir araç olduğunu’ bildirdi. Savcı Aziz Takçı ile tanıştığını söyledi ve yanımda kendisini aradı. Saat 6 gibi beraber Savcı Takçı’nın evine gittik. Sonra şubeye geçtim ve şube müdürü Bekir Karataş’la KOM Şube Müdürü İbrahim Aslan’ı aradım” dedi. Savcının ardından şubede Bekir Binbaşı ile görüştüklerini ve Önder Kır’ın durumu anlattığını belirten Özmen, “Binbaşı ‘neden savcıdan önce bana haber vermiyorsun’ diye kızdı. ‘Sonra bir-iki tim çağırın’ dedi ve saat 7:00’a doğru Bekir Binbaşı patlayıcı ve mühimmatlarla ilgili bir ihbar geldiğini söyledi. Biraz daha TİM çağırdık. 07:40 gibi TİM’ler geldi planlama yapıldı. Arama kararı talep yazısı yazıldı. Bekir Karataş bunu Önder Kır’a verip savcıya götürmesini söyledi. Önder Kır arama kararını gidip alıp geldi. Sonra 09:00 gibi hepimiz Ceyhan’a gittik” diye konuştu.

TIR’ları tekrar durdurduk

İfadesinde suçsuz olduğu belirten Üsteğmen Özmen savcıya şunları anlattı: “Saat 12:00 civarında ise 3 TIR geldi. TIR’ların yanında audi marka bir araç vardı. İhtiyat ekibi önce Audi marka araca müdahale etti. Orada bir kargaşa oldu. Oluşturulan ekipler TIR’lara çıkıp arama yaptı. Ben de bir tıra çıkıp baktım. Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Erdal Yılmaz ve Önder Kır, Savcı Takçı ile görüşüyordu. Araçtakiler MİT personeli olduğunu söyledi. Alay Komutanı Özkan Çokay TIR’lar hareketlendikten sonra geldi. TIR’lar tekrar durduruldu. Çokay TIR’ın üzerine çıktı ve ‘tamam’ dedi.”

‘Kışlaya çekin’ talimatı

Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlında görevli Astsubay Kemal Şipal ise, TIR’lar geldikten sonra ‘kışlaya çekin’ talimatı verildiğini söyledi.”