AK Parti, 22 yýllýk iktidarlýk döneminde 'insan haklarý' alanýndaki çalýþmalarýný teþkilatlarýna anlatacak
ABONE OL

AK Parti'nin Ýnsan Haklarý Baþkanlýðýnca düzenlenecek eðitim programý 20 Aðustos'ta baþlayacak. Eðitimler, baþkanlýk tarafýndan hazýrlanan, "Milli iradenin zaferi bürokratik vesayetin geriletilmesi", "Vesayetçilikten çok sesliliðe medyanýn dönüþümü", "Eðitimin demokratikleþmesi ve fýrsat eþitliði", "Ýsrail'in insan haklarý ihlalleri", "Hazýrlýk ve katýlým süreci açýsýndan yeni anayasa", "Avrupa'da göçmen meselesi" ile Ýngilizce hazýrlanan "Avrupa Birliði'nde Ýslamofobi" adlý raporlar çerçevesinde verilecek.

"NELER YAPILDIÐINI ANLATIYOR"

Hazýrlanan raporlarýn içeriðine deðinen AK Parti Ýnsan Haklarý Baþkaný Hasan Basri Yalçýn, bu zamana kadar insan haklarý alanýnda AK Parti'nin yaptýðý adýmlarýn topluma daha iyi anlatýlmasý gerektiði kanaatiyle yazýlý metinler oluþturduklarýný belirtti. Yalçýn, "Bu raporlar, AK Parti iktidarlarý döneminde demokratikleþme, insan haklarý için neler yapýldýðýný, mesela eðitimde fýrsat eþitliðini saðlamak, eðitimin demokratikleþmesini saðlamak için neler yapýldýðýný genel itibariyle anlatýyor" dedi.

Raporlarýn bir Türkiye'ye bakan kýsmý, bir de uluslararasý kýsmý olduðunu aktaran Yalçýn, Batý'daki göçmen ve Ýslamofobi gibi meselelerle AK Parti olarak ilgilendiklerini söyledi.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'DAN DESTEK

Raporlarýn Merkez Yürütme Kurulu toplantýsýnda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a sunulduðunu belirten Yalçýn, "Cumhurbaþkaný'mýz bu tür raporlamalara devam edilmesi gerektiðini söyledi. Bunlarýn eðitiminin teþkilata verilmesini istedi. Cumhurbaþkaný'mýzýn beklentisi teþkilatlarýmýz baþta olmak üzere kamuoyuna anlatýlmasý." ifadesini kullandý.

Yalçýn, bu kapsamda teþkilata yönelik eðitim için çalýþmalara baþladýklarýný belirterek, "Küresel düzende insan haklarý meselesi nerede, nereye doðru gidiyor? Neden insan haklarý ihlallerinde dünyada bir artýþ oluyor? Türkiye'de insan haklarý meselesinin geldiði son durum ve yapýlmasý gerekenler. Özellikle Filistin-Ýsrail ve Ýslamofobi gibi temel meseleler. Bu zamana kadar AK Parti'nin yaptýðý ve yapmayý planladýðý insan haklarý açýlýmlarý nelerdir? Bunlarý teþkilatýmýza anlatacaðýz. Onlara bakýn bizim icraatlarýmýz bunlardýr, sahada vatandaþýmýzla, seçmenimizle konuþurken bilgi sahibi olursunuz. Hem de bir insan haklarý meselesini kavratalým. Neden insan haklarý önemli? Bu konudaki bilinçliliði artýrmaya çalýþacaðýz" ifadelerini kullandý.

KONU BAÞLIKLARI NELER?

AK Partinin 22 yýllýk iktidarý süresince insan haklarý konusunda atýlan adýmlar ile atýlmasý gereken adýmlara iliþkin önerilerin yer aldýðý raporlarda, "insan haklarý baðlamýnda eðitim", "anayasal bir hak olarak eðitim", "eðitimde fýrsat eþitliði", "bürokratik vesayet neden geriledi?", "vesayet nasýl geriletildi?", "Türkiye'de medya, darbeciler ve siyaset", "Siyonizmin katliam ve iþgal tarihi", "uluslararasý hukuk açýsýndan Ýsrail'in eylemleri", Filistin'de etnik temizlik", "Ýsrail'in temel insan haklarý ihlalleri", "insan haklarý ve hukukun üstünlüðü baðlamýnda Kýta Avrupasý ve göç meselesi" ile "aþýrý sað partiler ve göçmen meselesi" gibi baþlýklar bulunuyor.