AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Dað: Körfez'i kirletmeyi durdurun dedik, CHP'li arkadaþlar rahatsýz olmuþ
ABONE OL

Ýzmir'de AK Parti Karabaðlar 6. Olaðan Ýlçe Kongresi, Karabaðlar Halk Eðitim Merkezi'nde gerçekleþtirildi. Kongrede konuþan AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Dað, "Geçen 23 yýlda AK Parti samimiyet ve güven oldu. AK Parti umut, icraat, gelecek oldu. Milletimiz karþýlaþtýðý her zorluðu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoðan ile aþabileceðini düþünmektedir. Bir yerel seçimi geride býraktýk. Her yerel seçimden sonra bir hesaplaþma yapýyoruz. Bir Ýzmir söz vermiþtik, o sözü yerine getirdik. Cumhurbaþkanýmýz bize görevi söylediðinde, ben kendilerine 'Ýzmir'i biliyorum, iþimizin zor olduðunu da biliyorum. Size iddialý sözler söyleyemeyeceðim ama Ýzmir'de duyacaðýnýz ses Türkiye'nin her yerinden duyulacak. Burayý kendi kalesi gibi görülen þehirde herkes panik içinde burada belediyeyi kaybetmemek için canhýraþ bir þekilde çalýþma yaptýlar. Yalana ve dezenformasyona da sonuna kadar baþvurdular" dedi.

"VAATLER UNUTULSUN DÝYE BEKLÝYORLAR"

Seçim döneminde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kendi vaatlerinin çok üstünde vaatler sunduðunun altýný çizen Dað, "Vaatleri unutulsun diye bekliyorlar. Ýlk defa hizmet, icraat konuþmaya baþladýlar. 6 aylýk dönemde 180 günde eylem planlarý vardý. Bir adým dahi atmýþ deðiller. Türkiye'nin en merkezi semti Alsancak'ta bir yaðmur yaðdýðýnda 2 gencimizi kaybettik. 'Ben büyükþehir belediye baþkanlýðýna talip deðilim, ben bu þehrin þehr-i emirine talibim' dedim" diye konuþtu.

"100 BÝN METREKÜP KÝRLÝ SUYU KÖRFEZ'E DEÞARJ YAPIYORSUNUZ"

"Ýzmir'de sürekli olarak ya memur ya iþçi eylemi oluyor" diyen Hamza Dað, "Ben bugüne kadar en az 4 tane köprülü kavþaðý, battý çýktýyý hayata geçirmiþ olacaktým. Karabaðlar'da 119 bin CHP, 112 bin AK Parti oy almýþ. Ýlçede 120 bin CHP, 105 bin biz almýþýz. 300 bin seçmenin olduðu bir ilçede aramýzdaki fark 7 bin. Eksikliklerimizi tamamlayacaðýz. Mesaj nettir ve Ýzmir ilk defa Türkiye'deki mesajdan ayrýþmýþtýr. Ýzmir Körfezi için, 'Yüzecek bir Körfez deðil ama turkuaz bir Körfez'e bakacaðýnýzý vaat ediyorum' dedim. 6 ayda en azýndan Çiðli Arýtma Tesisi'nde 4. fazýn borçlanmasýný tamamlamýþtýk. Hala o iþi bitiremediniz. 100 bin metreküp kirli suyu Körfez'e deþarj yapýyorsunuz. Yaðmur suyu ile kanalizasyon suyunu ayrýþtýrma için Dünya Bankasý'ndan kredi çýkardýk ama onun ihalesini yapamadýnýz" þeklinde konuþtu.

KIRMIZI KARTA AZ KALDI"

"Körfez'e deþarj hala devam ediyor, önce onu durdurun" diyen Dað, sözlerine þöyle devam etti:

"Konak Tüneli yapacaðýz dedik eylemler, Çeþme Projesi'ni iptal ettirdiniz, bunu havalimanýnda yaþadýk. Çeþme'de, Urla'daki konutlarýnda hayatlarýndan memnun olduklarý için Ýzmir'in her durumda oy verdikleri, hizmet olmadýðýnda da bunu hükümete atma konforuna sahip olduklarý için konfordan vazgeçmiyorlar. Bu kýsýr döngü yýllardýr böyle devam ediyor. Hizmeti getirir gibi bir þey yapýyorlar, sonra hamle yapýldýðýnda bel altýnda vurmaya kadar her þeyi yapýyorlar. Sonra da hizmet getirmiyorsunuz diyorlar, kardeþim getiriyoruz. Hadi gelin þunu yapalým diyoruz. Hem hizmeti getirme, engel ol hem de Ýzmir bize oy veriyor söylemleri üzerinde sörf yapmak. Ýzmirliler, yerel seçimlerde size sarý kart gösterdi. Ben sandýk sandýk bize oy vermeyen, bu seçimde veren CHP'li seçmenleri çýkarttým. Ýzmirli sarý kartý verdi, kýrmýzý karta da az kaldý. 'AKP Ýzmir'i teslim almak istiyor' demiþ. Bu çok talihsiz bir konuþma. Ýzmir 9 Eylül'de teslim alýndý, o dönem de Müslüman Türk yurduydu, bundan sonra da kalmaya devam edecek."

ÝZMÝR KÖRFEZÝ MESAJI

Ýzmir Körfezi'nin kendi vaatleri arasýnda bulunduðuna iþaret eden Hamza Dað, "Proje tanýtým toplantýsýnda net bir þekilde söylediðimi hatýrlýyorum. 'Size yüzülecek körfez vaat etmiyorum ama Kordon'da Karþýyaka'da Güzelyalý'da çiðdem çitlerken turkuaz bir körfeze bakma vaat ediyorum' dedim. 700 bin metreküp arýtýlacak su Çiðli Artýrma Tesisi'ne geliyor. Biz dördüncü fazýn borçlanmasýný, Soyer döneminde tamamlamýþtýk ama bu bitmedi. Bitmediði için her gün 100 bin metreküp suyu Körfez'e deþarj ediyorsunuz. Önce Körfez'i kirletmeyi durdurun dedik, CHP'li arkadaþlar rahatsýz olmuþ. CHP'li siyasetçileri Ýzmirli hemþehrilerime, Ýzmirli siyasetçi olarak þikayet ediyorum" dedi.

"AK PARTÝ ÝCRAATIN ADIDIR"

Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nde gerçekleþtirilen atamalarla ilgili de konuþan Hamza Dað, "Ýzmir'i Ýstanbul'a teslim etmeye karar vermiþler. Ýzmir'i Ýstanbul'un 40'ýncý ilçesi yapma yolunda adým attýlar. Acaba Ýstanbul'un rantýný bitirip Ýzmir'e adýma atmaya mý karar vermiþ durumda? Eþsiz Ýzmir'in eþsiz insanlarý bu þehri Ýstanbul'a teslim etmenize karþý duracaðýz. Karþýnýzda Hamza Dað'a oy veren Ýzmirliyi bulacaksýnýz. Sadece bize oy verenler deðil, büyükþehir, ilçe meclisimiz, teþkilatýmýz burada. Yapacak olduðunuz yanlýþlýk olursa Ýzmirliye þikayet etmeye, o da olmazsa yargýya baþvuracaðýz. Yýlmadan, yorulmadan, usanmadan, býkmadan çalýþmaya devam. Çünkü AK Parti umudun adýdýr, AK Parti geleceðin adýdýr, AK Parti hizmetin adýdýr, AK Parti icraatýn adýdýr. Adý olmaya devam edecektir" açýklamalarýnda bulundu.

Hamda Dað, son olarak kongrenin hayýrlara vesile olmasýný diledi.

"HAYALLERÝMÝZ BÜYÜK ÝNANCIMIZ TAM"

AK Parti Ýzmir Milletvekili Þebnem Bursalý ise, "Birlik, beraberlik, baþarý. Bu 3 B'yi ne güzel formüle etmiþ, AK Parti'nin formülü iþte bu. Bugün bu salonda yenilenme, tazelenme, yola devam yönünde yola çýkýyoruz. Siyaset ekip iþi, vefakar ve cefakar teþkilatýmýzla bugünlere geldik. Buradan güç birliðiyle çýkacaðýmýza olan inancým tam. Hayallerimiz büyük, inancýmýz tam. Durmak yok, yola devam" diye konuþtu.

"ÝZMÝR TÜRKÝYE'NÝN DEMOKRASÝ BURCUDUR"

AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý da, "Ýzmir, Türkiye'nin demokrasi burcudur. AK Parti Ýzmir teþkilatlarý ise bu demokrasi burcunun siyaset tepesinde dalgalanan þanlý bir sancaktýr. Bizim kongrelerimiz demokrasi þölenleridir. Baþkalarýnýn kongrelerindeki gibi sandalyeler, yumruklar havada uçuþmaz. Bizim kongrelerimizde Türkiye'nin yeni rotasý çizilirken omuz omuza yürünecek yollar için söz verilir. Bu sözler kalplere nakþedilir ve yol arkadaþlýðý devam eder. Çünkü AK Parti bizim için tek baþýna politik bir anlam taþýmaktan ötedir" ifadelerine yer verdi.

Kongrenin Karabaðlar'a hayýrlý olmasýný dileyen Saygýlý, güven tazeleyerek görevine devam edecek olan Ýlçe Baþkaný Hüseyin Uzun'a muvaffakiyetler dilediðini ifade etti.

"ANKETTE PARTÝMÝZ 1. SIRADA"

Konuþmasýna hayatýný kaybeden eski AK Parti Karabaðlar Gençlik Kollarý Baþkaný Emre Küçük'ü anarak baþlayan Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan, þu sözlere yer verdi:

"Seçimlerde Cumhurbaþkanýmýzý yeniden baþkan seçtik ve partimizi yeniden iktidar yaptýk. Seçimde bazý mesajlar aldýk ve bu mesajlar üzerine çok yoðun çalýþmaya baþladýk. 6 aydýr 31 Mart seçim sonuçlarýný deðerlendiriyoruz. Anketlerimizde partimiz 1. sýrada. En yüksek teveccühle yoluna devam ediyor. CHP'liler milletimizin kendilerine verdiði yoðun desteði, 6 ayda bilemediler."

CHP'YE KÖRFEZ TEPKÝSÝ

CHP'ye yönelik "6 ayda görevi teslim aldýðýnýz eski baþkanlardan daha kötü bu þehri yönetebileceðinizi ispatladýnýz" diyen Ýnan, "Ýzmir Körfezi'nde derin bir koku geliyor. Bu koku 25 senelik CHP beceriksizliðinin kokusudur. Bu koku bu þehre yapýlan ihanetin kokusudur. Bu koku riyakarsýzlýklarýnýn, samimiyetsizliklerinin ve Ýzmir'e söylemiþ olduklarý yalanlarýn kokusudur" dedi. Ýnan, son olarak kongrenin ülkeye hayýrlar getirmesini diledi.

Divan Kurulu Baþkanlýðýný 26. ve 27. Dönem Milletvekili, Ege Bölge Koordinatörü Ahmet Sami Ceylan'ýn yaptýðý korgrede tek aday olan Hüseyin Uzun, güven tazeleyerek yeniden baþkan seçildi. Kongreye AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað, AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý, AK Parti Gençlik Kollarý Genel Baþkaný ve Ýzmir Milletvekili Eyyüp Kadir Ýnan ve AK Parti Ýzmir Milletvekili Þebnem Bursalý, MKYK Üyesi Dilek Yýldýz Büyükdað, Ýl Kadýn Kollarý Baþkaný Emel Dalkýran ve teþkilat mensuplarý katýldý.

CHP'li belediye Ýzmir'i sahipsiz býraktý

"Ýzmir'i bugünkü felaketle karþý karþýya býraktýlar"

Kirli su arýtýlmadan denize boþaltýldý